OVO JE TIP KOJEG SU UNAJMILE DEMOKRATE DA NE DOZVOLJAVA ULAZ FRAKCIJI ZORANA LUTOVCA: Zna se ko je on!
U Demokratskoj stranci je bilo burno, Foto: Beta/Emil Vaš, ds.org.rs

žestoko

OVO JE TIP KOJEG SU UNAJMILE DEMOKRATE DA NE DOZVOLJAVA ULAZ FRAKCIJI ZORANA LUTOVCA: Zna se ko je on!

Članovi Glavnog odbora DS podelili su se u sali u kojoj se sednica održava, tako da svi koji su protiv aktuelnog predsednika Zorana Lutovca su bili na bini i tražili njegovu ostavku, dok oni koji su ga podržavali sedeli su na svojim mestima i čekali da se rasprava završi i sednica nastavi

Objavljeno:

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke održana u nedelju prekinuta je, a o sledećoj će članstvo biti obavešteno tek naknadno.

Prvobitno je usvojen izveštaj predsednika stranke Zorana Lutovca dok je jedan deo članova DS po izlasku iz sale, izbornu skupštinu raspisao u holu Madlenijanuma, gde su konstatovali da današnji izveštaj Zorana Lutovca nije usvojen, a raspisali su i izbore za novog predsednika DS.

Dakle, formirali su novi organizacioni odbor na čelu s profesorkom Vidom Ognjenović.

foto: Beta/Emil Vas

Podsetimo, članovi Glavnog odbora DS podelili su se u sali u kojoj se sednica održava, tako da svi koji su protiv aktuelnog predsednika Zorana Lutovca su bili na bini i tražili njegovu ostavku, dok oni koji su ga podržavali sedeli su na svojim mestima i čekali da se rasprava završi i sednica nastavi.

Inače, jučerašnji sukob u sali nastavak je događaja koji su se događali ispred zgrade Madlenijanuma gde su se nalazile dve grupe obezbeđenja koje nisu puštale sve okupljene demokrate da uđu u zgradu. Dve sukobljene struje međusobno se optužuju za ovakvu situaciju.

Upravo ispred zgrade Madlenijanuma se nalazilo obezbeđenje koje su unajmili Balša Božović, Radoslav Milojčić Kena, Branislav Lečić i drugi kako ne bi dozvolili demokratama okupljenim oko Lutovca da uđu u zgradu pozorišta.

Dakle, čim je objavljena fotografija obezbeđenja izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama.

Mnogi su komentarisali kako momak iz obezbeđenja liči na batinaša sa debljim vratom, krivim nogama, da bije kao Sveti Ilija i sl.

Upravo, ovaj čovek sa slike je bio angažovan da ne dozvoli članovima Glavnog odbora Demokratske stranke da uđu u salu na sastanak. Pored njega je stajalo nekoliko krupnijih momaka, koji su stajali kao obezbeđenje.

Inače, potpredsednica GO Demokratske stranke je napisala na Tviteru kako se u DS vrši borba protiv vladajućeg režima.

- Obezbeđenje koje su angažovali Balša i Kena ne dozvoljava članovima Glavnog odbora DS da uđu u salu na sastanak. Borba protiv Vučićevog režima se upravo dešava u DS - navela je potpredsednica GO Demokratske stranke Dragana Rakić na tviteru, nakon što je ispred pozorišta Madlenijanum privatno obezbeđenje sprečavalo da uđe u zgradu.

Predsednik DS Lutovac i drugi članovi su ušli u međuvremenu u zgradu, iako ih obezbeđenje na vratima nije puštalo. Nakon ulaska u salu, galama i uvrede su nastavljene, a onda se čulo i "ostavka, ostavka".

Kako su naveli u saopštenju DS-a, „Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena doveli su huligane da ne dozvole održavanje sednice Glavnog odobra Demokratske stranke“.

Takođe, kada se Lutovac pojavio ispred okupljenih, pozdravljen je glasnim aplauzom, nakon čega su se čuli i zvižduci, a onda je ponovo došlo do koškanja ispred zgrade pozorišta, kada su se glumci Branislav Lečić i Toša Dimitrijević gurali i prepirali na ulazu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.