SKANDALČINA U DS! PREKINUTA SEDNICA GLAVNOG ODBORA: Počeli sa zakašnjenjem, pa došlo i do fizičkog kontakta (FOTO)
Foto: © ATA Images

STRAŠNO

SKANDALČINA U DS! PREKINUTA SEDNICA GLAVNOG ODBORA: Počeli sa zakašnjenjem, pa došlo i do fizičkog kontakta (FOTO)

Sramno ponašanje na javnom mestu

Objavljeno:

Sednica Glavnog odbora DS, kojoj su prethodili koškanje i verbalni dueli, počela je u uzavreloj atmosferi u Madlenijanumu sa dva sata zakašnjenja, ali je ubrzo prekinuta, nakon što je zamalo došlo do fizičkog obračuna dve struje i to na samoj bini, gde su sedeli predsedavajući.

Kada je, naime, potpredsednica DS Dragana Rakić, pročitala predlog dnevnog reda, te predlog za smenu sekretara DS, deo članova, među kojima Balša Božović i drugi nezadovoljni stanjem u stranci i rukovođenjem predsednika Zorana Lutovca, ustao uz uzvike "ostavka".

Dragoslav Šumarac je tražio da se kvorum utvrdi prozivkom, a kako Rakić nije reagovala, već je pročitala dnevni red i pozvala članove da za njega glasaju, nezadovoljni članovi su se pobunili, a zatim se popeli na binu i prekinuli sednicu. U sali je tada umalo došlo i do fizičkog obračuna između zavađenih strana, ali su brzo razdvojene.

1 / 8 Foto: © ATA Images

Od početka sednice Rakićevoj su prisutni i zviždali i aplaudirali. Ona je rekla da je verifikaciona komisija utvrdila da je prisutan 191 član, na šta joj je neko iz sale doviknuo pitanje - "čija verifikaciona komisija?".

Kada je počela da čita predloženi dnevni red, Rakićevoj je deo prisutnih u sali nastavio da dobacuje.

Sekretar DS Goran Janjić zatražio je da se sednica prekine i da se izvrši verifikacija prisutnih članova GO, ali je Rakić ponovila da tu komisiju utvrđuje Predsedništvo DS i da nema povrede poslovnika.

Takođe, predložila je da predsednik DS Zoran Lutovac i IO podnesu izveštaj o radu, kao i smenu sekretara DS, a onda je nastao lom, sukakanje na binu i gotovo fizički sukob.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.