Dosta je bilo: LDP-ovac sam sebi nezakonito odredio platu od 100 hiljada!
Foto: Youtube printscreen

opasne optužbe

Dosta je bilo: LDP-ovac sam sebi nezakonito odredio platu od 100 hiljada!

- Posle ovakvog očiglednog i bahatog kršenja zakona iz koristoljublja Grupković više nema ni zakonsko ni moralno pravo da ostane na mestu predsednika Skupštine Vračara - tvrde oni
Objavljeno:

- Predsednik Skupštine opštine Vračar Mihajlo Grupković je samovoljno i nezakonito preuzeo ingerencije opštinske Komisije za propise, upravu i administrativno mandatna pitanja i sam sebi odredio platu od 100.000 dinara. Na Vračaru je, kao na Divljem zapadu, nakon sedam dana naprednjačke vlasti, uspostavljen “zakon Grupkovića” - tvrde na svom sajtu iz pokreta Dosta je bilo.

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

- Iako, kao predsednik Skupštine Vračara, Grupković samo ima pravo da sazove konstitutivnu sednicu Komisije za propise, upravu i administrativno mandatna pitanja, on je uz poziv za sednicu za 1. juli predložio i odluke Komisije, uključujući i odluku o svojoj zaradi - kaže se dalje u saopštenju pokreta koji predvodi Saša Radulović.

Oni objašnjavaju da on kao predsednik skupštine nema pravo da predlaže odluke Komisije, niti da na bilo koji drugi način učestvuje u radu Komisije.

foto: Fonet

- Grupković, koji je sve odluke Komisije unapred doneo sam, nije čak ni član Komisije. Predsednik Skupštine GO Vračar Mihajlo Grupković prekoračio je granice svojih ovlašćenja i bez pravnog osnova predložio donošenje konkretnih odluka Komisije - kažu iz DJB.

Dalje navode da je Grupković, koji je "preletanjem" i krađom mandata sa liste Vračar slobodno zaslužio visoku ocenu Belog Preletačevića za "umetnički dojam", i da je od starta pokazao i kojim je metodama postao vičan u LDP.

- Da podsetimo, izabran je 24. juna glasovima SNS-SPS-DSS i još dva preletača iz Levice Srbije i Dveri - kažu iz ovog pokreta.

- Posle ovakvog očiglednog i bahatog kršenja zakona iz koristoljublja Grupković više nema ni zakonsko ni moralno pravo da ostane na mestu predsednika Skupštine Vračara - tvrde oni.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.