BRANISLAV NEDIMOVIĆ: SNS ima vrhunske rezultate, ali tim mora da se osvežava
Branislav Nedimović o izborima, Foto: Fonet

izbori u srbiji

BRANISLAV NEDIMOVIĆ: SNS ima vrhunske rezultate, ali tim mora da se osvežava

Prvi na listi Aleksandar Vučić - za našu decu, Branislav Nedimović kaže da SNS posle izbora treba da sačuva čvrstinu i odlučnost

Objavljeno:

Prvi na listi Aleksandar Vučić - za našu decu, Branislav Nedimović, aktuelni ministar poljoprivrede i ličnost koja se u javnosti pominje kao mogući kandidat za premijera, kaže da SNS posle izbora treba da sačuva čvrstinu i odlučnost koju, kako kaže, besprekorno pokazuje od osnivanja, ali da je opredeljenje da se uprkos uspesima "tim" mora osvežavati mladim i energičnim ljudima.

"Kada neko dostigne svoj maksimum, vrlo brzo sledi zamor materijala, ali i nedostatak para. Zato su promene važne na svim nivoima vlasti. U 21.veku nema vremena za čekanje na bolju budućnost, ona mora da nastupi već koliko sutra", poručuje Nedimović.

foto: Printscreen Instagram

On je tako odgovara na pitanje Tanjuga sta je ono što misli da treba menjati u dosadašnjoj politici, uz napomenu da tim koji želi da postigne više, uprkos vrhunskim rezultatima, mora stalno da osvežava ekipu sa energičnim, mladim ljudima.

Zato su, po njegovim rečima, tri četvrtine mladih među prvih 20 na listi "Aleksandar Vučić-Za našu decu".

Nedimović ovu logiku objašnjava kroz primer fudbala, pa podseća da ako to radi na primer jedan Real ili Barselona, ne vidi zašto to ne bi radila i Srpska napredna stranka.

foto: Nemanja Nikolić

A na pitanje šta ne treba menjati u dosadašnoj politici SNS, Nedimović ističe da se naprednjaci nikada nisu pokolebali, jer su, kako kaže, vodili politiku u koju veruju i iza koje stoje, a to je politika rada, konkretnih rezultata i doslednosti u borbi za bolji život i standard građana.

- Zato ne bi trebalo menjati ni naš program Srbija 2025 posle izbora, jer jedino tako možemo da nastavimo snažan ekonomski napredak Srbije koji danas ne spori ni jedna ozbiljnija međunarodna finansijska institucija, naprotiv. Biti prvi u Evropi po rastu BDP usred najveće svetske krize ikada je nešto na čemu nam mnogi skidaju kapu", rekao je Nedimović Upitan kako bi po njemu trebalo relaksirati odnose u regionu i na čemu bi Srbija, odnosno vlada trebalo da insistira, Nedimović odgovara da bi tu moglo da se primeni i iskustvo iz života sa komšijama, ali ukazuje da svi moraju da budu posvećeni toj ideji, ili bar većina.

- Srbija godinama šalje poruku dobrosusedstva svima. Uvek smo bili spremni da pomognemo. Poslednji takav slučaj ste videli za vreme vanrednog stanja i pandemije Korona virusa. Pružili smo pomoć svima i to od hrane i lekova do respiratora, maski, rukavica i druge zaštitne opreme. To je jedini način da se vrati vera u dobre odnose", smatra Nedimović.

On dodaje da je drugi važan element ekonomska saradnja, odnosno stvaranje jedinstvenog tržišta koje će omogućiti ljudima da rade i zarade.

- Kada otvorite granice, otvorili ste i bezbroj mogućnosti za bliće i bolje odnose", ocenjuje Nedimović.

Nedimović je, odgovarajući na pitanja o ekonomiji, i na kom program razvoja će se insistirati, kao i u kojoj privrednoj oblasti vidi prednosti i mogućnosti Srbije, rekao da je Program Srbija 2025 idealan model za novi ekomski skok države.

- Duboko verujem da će 14 milijardi evra iz tog programa koje ćemo investirati u narednih 5 godina, kako u kompletnu infrastrukturu, poput novih autoputeva i brzih pruga, tako i u zdravstvo, prosvetu i poljoprivredu obezbediti daleko veći ekonomski rast i životni standard građana", naveo je Nedimović.

Zato će, kaže Nedimović, između ostalog, početi i izgradnja potpuno novog autoputa Vožd Karađorđe koji će spojiti centralnu i istočnu Srbiju, zatim novih bolnica širom zemlje, škola, naučno tehnoloških centara za inovacije u privredi. "Sasvim sam siguran da ćemo na taj način do kraja 2025-te godine dostići prosečnu platu u Srbiji od 900 evra i penziju od 440 evra. Ekonomska lestvica je visoko postavljena, ali budite sigurni, jedino sa timom Aleksandra Vučića i dostižna", poručio je Nedimović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.