ZABRANITE PETOKRAKU! POKS traži od REM da ukine spotove SPS-a!
Smatraju da spot vređa osećanja potomaka solunskih boraca, Foto: Printscreen/Youtube

pobunili se

ZABRANITE PETOKRAKU! POKS traži od REM da ukine spotove SPS-a!

Navode da su pod tim znakom posle Drugog svetskog rata "solunce" proganjali, zatvarali i hapsili jer je većina njih bila za Kralja, dok je 1968. godine preživelim soluncima bilo zabranjeno da obeležavaju godišnjicu proboja

Objavljeno: 13:23h

Koalicija Za kraljevinu Srbiju zatražila je od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da zabrani predizborni spot Socijalističke partije Srbije, u kojem Ivica Dačić peva pesmu "Tamo daleko", a u pozadini se vide crvene petokrake, jer, kako ocenjuju, vređa osećanja potomaka solunskih boraca.

"Ne postoji ništa uvredljivije za potomke srpskih ratnika iz Prvog svetskog rata, koje je predvodio Kralj Petar I Karađorđević, od pojavljivanja crvene petokrake, uz pesmu koja je obeležila patnje i stradanja srpskog naroda u Prvom svetskom ratu", ocenjuju u saopštenju.

Navode da su pod tim znakom posle Drugog svetskog rata "solunce" proganjali, zatvarali i hapsili jer je većina njih bila za Kralja, dok je 1968. godine preživelim soluncima bilo zabranjeno da obeležavaju godišnjicu proboja.

"Ovo je nezapaćeno licemerje što čini Ivica Dačić. Zahtevamo od REM da hitno zabrani ovaj spot, jer vređa potomke vojvode Bojovića i desetina hiljada Solunaca koji su stradali pod komunizmom", naveo je nosilac liste Za kraljevinu Srbiju Žika Gojković.

Koaliciju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NJKV Princa Vladimira Karađorđevića i Srpski pokret monarhista.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.