DAČIĆ UPRAVO OBJAVIO: Grčka najavila da će Srbija imati tretman kao članice Šengena, evo šta to znači!
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, Foto: EPA/STR

reagovanje

DAČIĆ UPRAVO OBJAVIO: Grčka najavila da će Srbija imati tretman kao članice Šengena, evo šta to znači!

Dačić je za TV b92 rekao da sada ostaje da se vidi kako će se regulisati prelazak preko granice sa Severnom Makedonijom, kao i avionski saobraćaj

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su svi građani Srbije koji su čekali na bugarsko-grčkoj granici ušli u Grčku i najavio da bi ta zemlja uskoro trebalo formalno da objavi da se Srbi izuzimaju od odluke da u Grčku mogu ući samo građani EU.

Dačić je za TV b92 rekao da sada ostaje da se vidi kako će se regulisati prelazak preko granice sa Severnom Makedonijom, kao i avionski saobraćaj.

Objasnio da je do nesporazuma oko puštanja srpskih državljana u Grčku došlo zbog, kako je rekao, dve političke strukture u toj zemlji.

Navodi da Grčka s jedne strane ima "neke svoje želje", a s druge strane i određene obaveze prema EU.

"Jedan deo te političke strukture su premijer i ministar spoljnih poslova Grčke koji su rekli Vučiću i meni da jedva čekaju da otvore granice i da će naši građani moći slobodno da dođu, a postoji druga struktura, Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje ide ka EU i koje je dala instrukcije da ono što su govorili da će početi 15. juna produžili na 30. jun", rekao je Dačić.

Kaže da je ta instrukcija podrzumevala da mogu u Grčku da ulaze samo građani EU, odnosno članice Šengena.

Dačić je istakao da građani Srbije ne bi bili pušteni u Grčku da srpska vlast nije urgirala.

"Oni su sinoć pustili sve ljude koji su bili na bugarskoj granici i najavili da će puštati i dalje, a rekli su i da će uskoro izaći u službenom listu da će građani Srbije biti izuzeti od te zabrane i da ćemo imati isti tretman kao članice Šengena", naveo je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.