VULIN JE DANAS URADIO NEŠTO JAKO VAŽNO! Odmah nakon toga je dao izjavu
Aleksandar Vulin, Foto: Ministarstvo odbrane

pogoni

VULIN JE DANAS URADIO NEŠTO JAKO VAŽNO! Odmah nakon toga je dao izjavu

Povodom obeležavanja 131 godine fabrike preduzeće je juče u stalni radni odnos primilo 25 radnika koji su već bili angažovani u fabrici, dok je njih 80 dobilo jubilarne nagrade za 10, 20 i 30 godina rada

Objavljeno:

Dva pogona za proizvodnju industrijskih i vojnih eksploziva, vredna milion evra, danas je u Trajal korporaciji u Kruševcu otvorio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Starateška orijentacija Ministarstva odbrane je da pomogne Trajalu da se tehnološki razvija kako bi mogao da zadovoljava potrebe Vojske i Ministarstva, a Ministarstvo će uvek kupovati proizvode naših fabrika i pomoći će koliko god može u znanju kako bi naša preduzeća mogla samostalno da proizvode i snabdevaju Vojsku Srbije", kazao je novinarima nakon otvaranja pogona ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Posao Trajala je, dodao je on, da obezbedi ekonomsku održivost, da zaposli što više ljudi, ali i da oprema i naoružava Vojsku Srbije, a "kada to radi Trajal pomaže održavanju bezbednosti zemlje".

"Otvaranjem jednog od tih pogona, pogona za proizvodnju gorivih traka, Trajal je ušao duboko u vojna eksplozivna sredstva", kazao je generalni direktor Trajal korporacije Miloš Nenezić objasnivši da je to strateški proizvod sa kojim će odbrambena industrija dobiti čvrst oslonac u domaćem proizvodjaču.

Osim toga otvoren je i pogon nonela, neelektričnih detonatora čime je preduzeće kompletiralo lepezu industrijskih eksploziva.

"Sada smo jedina firma u Evropi koja ima sve industrijske eksplozive potrebne za nadzemnu i podzemnu eksploataciju. Inače, danas otvoreni pogoni su deo nove fabrike koja bi trebalo da bude otvorena do kraja godine i koja će biti snažna potpora odbrambenoj industriji Srbije", kazao je Nenezić.

U pomenute pogone resorno ministarstvo je uložilo 193 hiljade evra, dok je firma "Edpro" uložila ostatak, odnosno oko 800 hiljada evra, a njihovim otvaranjem obezbedjeno je novih 25 radnih mesta.

Svečanom otvaranju prisustvovala je i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović koja je kazala da novi pogoni znače nova radna mesta te mogućnost za mlade da ostanu da rade i žive u Kruševcu.

Inače, Trajal korporacija zapošljava 1.163 radnika, prosečna neto plata je nešto više od 40 hiljada dinara.

Povodom obeležavanja 131 godine fabrike preduzeće je juče u stalni radni odnos primilo 25 radnika koji su već bili angažovani u fabrici, dok je njih 80 dobilo jubilarne nagrade za 10, 20 i 30 godina rada.

U okviru Trajala posluju Fabrika eksploziva i pirotehničkih sredstava, Fabrika zaštitne opreme, Fabrika teretne pneumatike i Fabrika guma za dvotočkaše.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.