VUČIĆ OBIŠAO NOVI NAUČNO-TEHNOLOŠKI PARK U ČAČKU: Vidim da ste gladni uspeha i imate tigra u oku
Vučić podržao mlade u Čačku, Foto: Tanjug

PLjušte pohvale

VUČIĆ OBIŠAO NOVI NAUČNO-TEHNOLOŠKI PARK U ČAČKU: Vidim da ste gladni uspeha i imate tigra u oku

Srećan sam zbog ove dece i njihovih profesora koji se bave naukom, jer ovde mogu da napreduju", izjavio je Vučić u Čačku

Objavljeno: 13:06h

Predsednik Aleksandar Vučić se tokom obilaska novootvorenog Naučno-tehnološkog parka uČačku upoznao sa nekim od novih tehnologija, koje razvijaju mladi Čačani i poručio im da je najvažnije to su "gladni uspeha" i imaju "tigra u oku", i da je veoma srećan što to kod njih i vidi.

"Lepo je što imamo sve više ovakvih mesta u Srbiji. Srećan sam zbog ove dece i njihovih profesora koji se bave naukom, jer ovde mogu da napreduju", rekao je Vučić tokom obilaska.

foto: Tanjug

Vučić se upoznao sa savremenom tehnologijom koja se razvija u parku, kao što je primena veštačke inteligencije za detekciju abnormalnih događaja, razvojem inteligentnih sistema, pametnom tehnologijom koja se uz pomoć alogoritama koristi u lečenju dece, na primer kod dijalize i slično.

Mladi inovatori iz Čačka rekli su Vučiću da sada imaju mogućnost da vide neke nove tehnologije i uče, dok su to ranije mogli samo u Beogradu.

Vučić je razgovarao i sa mladim Čačanima koji su tokom vanrednog stanja napravili 5.000 vizira i donirali građanima Čačka i drugihg gradova.

Predsednik je kazao da kod njih vidi tu drskost i glad za uspehom i želju za znanjem i da budu bolji od drugih.

foto: Tanjug

Dodao je da je jednom prilikom bio na nekom predavanju gde je bila svetska elita u oblasti veštačke inteligencije i da je jedan ugledni profesor iz Japana rekao da je u veštačkoj inteligenciji danas teško stići Kinu i da u toj oblasti SAD malo zaostaje, a Evropa malo više.

Ono što je najvažnije, rekao je profesor, za razvoj veštačke inteligencije, nije samo pitanje resursa i ulaganja, već želje da se uspe i da se ima "tigar u oku".

Vučić je poručio mladim inovatorima da će država pomoći njihove projekte koliko bude mogla.

foto: Tanjug

Otvaranju NTP u Čačku prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, kao i ministri Mladen Šarčević i Nenad Popović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.