OBEĆALI SU NAM, ČEKAMO IH! Pogledajte kako je Dačić reagovao na odluku Grčke da ne pušta turiste do 1. jula!
Ivica Dačić, Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC

sve ovo zanima

OBEĆALI SU NAM, ČEKAMO IH! Pogledajte kako je Dačić reagovao na odluku Grčke da ne pušta turiste do 1. jula!

Prema informacijama koje imaju naši državni organi Grčka je naprasno zatvorila svoje granice

Objavljeno:

- Očito je došlo do nesaglasja u grčkim institucijama. MUP je naložio zatvaranje granica, a tamošnje Ministarstvo spoljnih poslova je imalo sasvim drugu preporuku za turiste iz Srbije. Trenutno radimo na tome i uputili smo zvaničan upit grčkim vlastima o uslovima za prelazak njihove granice za srpske državljane. Odgovor očekujemo tokom dana - kaže Dačić.

Prema informacijama koje imaju naši državni organi Grčka je naprasno zatvorila svoje granice. Dačić potvrđuje da je granica Grčke otvorena samo za državljane EU i Šengena. Na terenu turistima iz Srbije koji su krenuli na letovanje poručeno je da će moći da uđu 1 jula.

- Činjenica je da su državnim vlastima Srbije tamošnje vlasti, premijer i ministar spoljnih poslova, obećale sasvim drugačiji odnos prema našim državljanima. Insistirali smo na zvaničnom odgovoru što pre jer ne samo što imamo naše ljude na granici već i zbog onih koji nameravaju da krenu na put. Očigledno je došlo do nesaglasja između tamošnjeg MUP i Ministarstva spoljnih poslova. Čekamo odgovor - kaže Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.