VUČIĆ JE PITAO ROBOTA 1 PITANJE, A ONDA JE DOBIO ODGOVOR! Predsednik Srbije obišao Centar za robotiku (FOTO)
Aleksandar Vučić, Foto: PRINTSCREEN/PINK

važno

VUČIĆ JE PITAO ROBOTA 1 PITANJE, A ONDA JE DOBIO ODGOVOR! Predsednik Srbije obišao Centar za robotiku (FOTO)

Srbija postaje zemlja najsavremenijih tehnologija!

Objavljeno: 11:47h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je izložbeni prostor Centra za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju u prostoru Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Obilazak je počeo u 10.00 časova, i to na najbolji mogući način. Naime, predsednik Srbije je imao priliku da razgovara sa robotom Emom.

foto: Tanjug Printscreen

Na Vučićevo pitanje zašto je Ema došla u Srbiju, robot sa naprednom veštačkom inteligencijom je odgovorila sledeće:

- Naravno da sam došla, ja volim Srbiju. Ovo je zemlja sa divnom prirodom i ljudima. Sigurna sam da ćete postati jedna od najnaprednijih zemalja na svetu.

Nakon razgovora sa Emom, Vučić je pregledao i druge projekte koji su predstavljeni u izložbenom prostoru Centra za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju, a tom prilikom se upoznao i sa programom nastave za robotiku.

Prezentovane su pametne učionice opremljene interaktivnim tablama, koje su povezane sa tabletima koje imaju učenici, čime se tradicionalni nedostaci nastave prevazilaze.

Na taj način profesor samo kontroliše đake, dok oni sami razvijaju svoje sposobnosti.

Rasterećivanje nastavnika

Korišćenjem ovakvih tehnologija, nastavnici su rasterećeni i on više nije izlagač znanja, nego vaspitač. Vrlo je značajno da se nastava i škola ne svodi samo na učenje i ocenjivanje, nego na interakciju, koja će kod učenika probuditi znatiželju za istraživanjem.

Taj centar je zajednički poduhvat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanike "NetDragon Websoft Holdings Limited" i deo je strateškog programa razvoja Srbije koji prepoznaje značaj i prednost znanja inovacija i interneta.

1 / 6 Foto: Printscreen

Svečano otvaranje centra planirano je za prvu polovinu jula kada će u Beograd doći i kineski partneri.

Uz predsednika Vučića izložbeni prostor posetili su i ministar prosvete Mladen Šarčević, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.