"BUDIMKA" KAO FENIKS IZ PEPELA: Vučić nikad nije bio jasniji nego danas, OVO JE PRIČA O NAŠOJ BUDUĆNOSTI
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug Printscreen

SIMBOL OPORAVKA

"BUDIMKA" KAO FENIKS IZ PEPELA: Vučić nikad nije bio jasniji nego danas, OVO JE PRIČA O NAŠOJ BUDUĆNOSTI

"Budimka" je važna za celu Srbiju, jer pokazuje koliko dugo smo propadali, ali pokazuje da kada radimo i ujedinjeni smo u borbi za boljitak, možemo da se izvučemo i budemo i uspešniji, naglasio je on na otvaranju fabrike u Požegi

Objavljeno: 12:53h

Kompanija "Budimka" je simbol našeg oporavka, od simbola propadanja, postala je simbol dizanja Srbije kao feniksa iz pepela i ona nam pokazuje kako treba da gradimo budućnost, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Požegi.

"Budimka" je važna za celu Srbiju, jer pokazuje koliko dugo smo propadali, ali pokazuje da kada radimo i ujedinjeni smo u borbi za boljitak, možemo da se izvučemo i budemo i uspešniji, naglasio je on na otvaranju fabrike u Požegi.

Razgovarajući sa porodicom Marković, dodao je Vučić, srećan sam što sam saznao da je sin Aleksandar bio na školovanju u inostranstvu i vratio se iz Italije i da ima ogromnu energiju i želju da svoje znanje stavi na raspolaganje svojoj zemlji, građanima, porodici.

Mi smo uveli dualno obrazovanje, za šta su se mnogi bunili.

Pripremate ljude za posao koji ih čeka, ne da dobiju samo diplomu, već i da znaju da rade posao koji će ih čekati, naglasio je Vučić.

On je rekao da nije "ni šarmantan, ni lep kao mnogi koje smo imali", već da su mu važni rezultati koje ostaju, putevi, pruge i da li ekonomija može da napreduje.

Porodici Marković želim svu sreću, mnogo uspeha, a država koliko može da pomogne, pomoći će, rekao je Vučić novinarima posle obilaska proizvodnog pogona "Budimke".

Molim ljude u Srbiji - kupite uvek ono što je najbolje, ali ako je naše jednako ili boljeg kvaliteta, a ovo jeste bolje, onda to kupite, rekao je Vučić i dodao da je probao džem od organske maline.

Direktor "Budimke" Aleksandar Marković ocenio je da je ta kompanija, posle 20 godina agonije i neuspelih privatizacije, na novom početku i sigurnom putu uspeha.

Imamo tehnologiju, znanje i iskustvo, posle tri decenije iskustava u agrobiznisu, rekao je Marković i napomenuo da je kompanija u Kosjeriću prošle godine izvezla 10.000 tona zamrznutog voća u finalnom pakovanju.

Sa novce koji je uložen, oko pet miliona evra, rekao je Marković, možemo preraditi 25.000 tona svežeg voća i povrća i proizvesti 50 finalnih proizvoda.

Investiraćemo još sedam miliona evra i zaposliti 150 radnika, rekao je on i naglasio da je potpisan ugovor o saradnji u oblasti dualnog obrazovanja sa Poljoprvrednom školom iz Požege.

Vučić će potom, sa ministarkom Zoranom Mihajlović, posetiti gradilište na autoputu E763, na deonici Preljina - Požega, tunel "Laz".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.