PROPALO UJEDINJENJE DS S TADIĆEM? Formirana Grupa za rušenje Lutovca, Demokratska stranka puca po svim šavovima!
Boris Tadić i Zoran Lutovac, Foto: Ana Paunković

TEK ĆE BITI FRKA

PROPALO UJEDINJENJE DS S TADIĆEM? Formirana Grupa za rušenje Lutovca, Demokratska stranka puca po svim šavovima!

Očekuje nas burnih 10 dana

Objavljeno:

Moje lično mišljenje kao potpredsednice stranke jeste da će saradnja sa Tadićem i SDS-om u budućnosti biti nemoguća, vrlo je teška, ali sud o tome će doneti većina DS, izjavila je potpredsednica DS Dragane Rakić pre par dana.

U međuvremenu, formirana je "Grupa za koordinaciju" unutar i van Demokratske stranke. Grupi su formirali Konstantin Samofalov, Radoslav Milojičić Kena, kao i Bogdan Tatić i Balša Božović koji su prethodnih dana aktivno radili na sakupljanju potpisa za listu Borisa Tadića, Zorana Živkovića i Sergeja Trifunovića na Vračaru.

foto: Printscreen

Grupom administrira Miloš Đajić, nekadašnji direktor Centra za edukaciju DS iz vremena predsednikovanja Borisa Tadića.

Grupa za koordinaciju ima podeljene resore, pa su tako Balša Božović i Konstantin Samofalov zaduženi za ujedinjenje DS. Nema Aleksandra Ivanovića koji je bio deo predsedništva Ujedinjene DS.

Za rad na terenu zaduženi su Danilo Bašić, Radoslav Milojičić Kena i Bogdan Tatić. Zanimljivo je da se i zamenik predsednika DS iz vremena Dragana Šutanovca, Igor Salak, našao na spisku, iako je aktivno u kampanji liste Ujedinjena demokratska Srbija.

foto: Printscreen

Za resore finansija i medija zaduženi su Goran Ćirić, šef poslaničke grupe DS i savetnik direktora u JP Pošta Srbije i Aleksandra Jerkov.

foto: Printscreen

Kako se može videti iz plana Grupe, njen plan je da u čitavom nizu koraka izvrši pritisak, pokuša kompromis sa Zoranom Lutovcem, a onda raznim metodama, uključujući i obaranje kvoruma i drugim opstrukcijama spreči održavanje GO.

Posebno je zanimljivo opredeljenje Grupe za bojkot kampanju iako je upravo dvojac Sergej Trifunović – Boris Tadić izašao na izbore, sakupljanjem polovine potpisa za republičku listu na pisarnici opštine Novi Beograd i predajom 1/3 liste kandidata za odbornike na Vračaru, opštini koja ima dugu istoriju pobeda protiv stranaka čiji deo je bio Aleksandar Vučić.

- S obzirom na to da su prekršili odluku o bojkotu i da su se otvoreno stavili na stranu ovih pučista, članova DS koji su želeli da iniciraju smenu Lutovca, ne bi li DS izašla na izbore, to je otežalo, odnosno onemogućilo njihov povratak u DS - izjava je Dragane Rakić koja ne ostavlja mnogo prostora za Tadićev povratak.

Jedno je izvesno: očekuje nas burnih desetak dana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.