NAOM ČOMSKI NAPISAO VUČIĆU PISMO: Nadam se da će on preduzeti nešto!
Predsednik Aleksandar Vučić, Foto: Marina Lopicic, Profimedia

nada se

NAOM ČOMSKI NAPISAO VUČIĆU PISMO: Nadam se da će on preduzeti nešto!

Politički filozof i jedan od potpisnika apela Ričard Bernstin ocenio Institut igra važnu ulogu u stalnom razgorevanju kritičke debate o temama koje su u vezi sa demokratijom.

Objavljeno:

Američki lingvista i filozof Naom Čomski izjavio je da je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću o Institutu za filozofiju i društvenu teoriju uputio u nadi da će Vučić preduzeti nešto kako bi se očuvala autonomija Instituta.

“Apel predsedniku sam uputio sa nadom da će on preduzeti nešto kako bi se sačuvala autonomija i vitalnost ove izuzetne institucije”, rekao je Čomski za nedeljnik NIN.

Politički filozof i jedan od potpisnika apela Ričard Bernstin ocenio je za NIN da Institut igra važnu ulogu u stalnom razgorevanju kritičke debate o temama koje su u vezi sa demokratijom.

“Ovaj institut ima uglednu istoriju i njegov opstanak je od suštinske važnosti za jednu demokratsku zajednicu”, rekao je Bernstin.

Vlada Srbije imenovala je novi Upravni odbor Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, na čijem čelu je Ivan Vejvoda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.