IVICA DAČIĆ: Možda je udario tast na zeta, ali ja na Vučića nisam
Ivica Dačić, Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC

OBJASNIO

IVICA DAČIĆ: Možda je udario tast na zeta, ali ja na Vučića nisam

Dacić je naveo da je Aleksinac jedno od mesta gde SPS ima najbolji izborni rezultat u Srbiji i izrazio uverenje da će tako biti i ovoga puta

Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je Srbiji potrebno nacionalno jedinstvo i negirao navode da između Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke postoji bilo kakav sukob.

Komentarišući sporni spot opštinskog odobra iz Raške, u kojem se sugeriše raskol između SPS i SNS, Dačić je rekao da je Srbiji potrebno nacionalno jedinstvo i da ne želi da komentariše navode da nešto radi protiv SNS.

"Možda je udario tast na zeta, ali ja na Vučića nisam sigurno", rekao je ministar aludirajući na činjenicu da su predsednik opštinskog odobra SNS i predsednik opštinskog odbora SPS u Raškoj tast i zet.

Dacić je naveo da je Aleksinac jedno od mesta gde SPS ima najbolji izborni rezultat u Srbiji i izrazio uverenje da će tako biti i ovoga puta.

Govoreći o bombardovanju Srbije 1999 godine, ministar je rekao da se njegovi stavovi nisu promenili.

"One koji su bombardovali Aleksinac i ubili nedužne civile, pa i vojnike i policajce stići će pravda. Nisam pristalica toga da svako treba da okrene i drugi obraz, već da svako dobije ono što zaslužuje. Kako oni prema nama, tako mi prema njima", rekao je Dacić.

Ministar je takođe izjavio da SPS nema razloga da vodi predizbornu kampanju u Aleksincu već je došao da se "vide i izljube".

"Svaki dan mog rada i moji rezultati su moja kampanja. Do sada je 18 zemalja povuklo priznanje Kosova. Pobedili smo, Kosovo više nema većinu u UN i o njemu se opet pregovara", rekao je ministar. Govoreći o prošlosti stranke, Dačić je rekao "čvrsti smo u uverenju da pozitivne vrednosti socijalizam treba da budu u kontinuitetu", i izjavio da se ponosi i Titom i Slobodanom Miloševićem.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.