TOMIĆ ILIĆ: Projekte koje je sprovodio Dragan Đilas više nikad ne smemo da dozvolimo
DRAGAN ĐILAS, Foto: Aleksandar Stojanović

OPTUŽBE

TOMIĆ ILIĆ: Projekte koje je sprovodio Dragan Đilas više nikad ne smemo da dozvolimo

Po sličnom principu, zarad lične promocije i bogaćenja, izgrađena je i kula od kartona na Novom Beogradu

Objavljeno:

Članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ivana Tomić Ilić ocenila je danas da će lider Stranke slobode i pravde i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ostati upamćen po projektima koji su bili na štetu građana, a koji su služili za njegovu promociju i lično bogaćenje.

Tomić Ilić je podsetila da su samo na dva projekta građani oštećeni za preko 750 hiljada evra i dodala da je reč o replici Terazija na Novom Beogradu i "Pazl gradu" na Banjici.

Govoreći o "Pazl gradu", Tomić Ilić je rekla da je to "ruglo od objekta" postavio Dragan Đilas sa svojim lokalnim funkcionerima 2009. godine, bez dozvole i to na uzurpiranom zemljištu, "zarad lične promocije i jeftinih političkih poena".

"Način na koji je Dragan Đilas vodio grad Beograd je katastrofalan. Pre 11 godina na Banjici je postavljen 'Pazl grad', projekat koji nikada nije zaživeo, a koštao je građane Voždovca 36 miliona dinara", rekla je Tomić Ilić.

Ona je navela da je objekat vrlo brzo postao stecište narkomana, a da je Voždovčane, čak i kao zatvoren objekat, mesečno koštao preko 200 hiljada dinara, koliko je plaćana struja i obezbeđenje objekta.

Po sličnom principu, zarad lične promocije i bogaćenja, izgrađena je i kula od kartona na Novom Beogradu, čuvena peplika Terazija, koja je koštala preko 600 hiljada evra, novca građana Beograda.

"Ove i slične projekte, koje je sprovodio Dragan Đilas, više nikada ne smemo da dozvolimo", zaključila je Tomić Ilić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.