Posao za ženu i par hiljada evra: Kako su srpski političari menjali stranke i ko je prebegao u koju partiju! (MAPA)
Foto: Nenad Petrović, AP

Srpski politički cirkus

Posao za ženu i par hiljada evra: Kako su srpski političari menjali stranke i ko je prebegao u koju partiju! (MAPA)

Prelaskom mišem preko svake tačke možete videti broj preletača, koju su stranku napustili, u koju su stranku prešli ili koju su partiju podržali
Objavljeno:

Gotovo da nema opštine ili grada u kome između dva kruga lokalnih izbora nije bilo preletanja i prekomponovanja vlasti. Tokom prethodna dva meseca Srpska napredna stranka nastavila je da bude magnet za preletače što možete videti na interaktivnoj mapi.

Prelaskom mišem na ovoj mapi preko svake tačke možete videti broj preletača, koju su stranku napustili, u koju su stranku prešli ili koju su partiju podržali. Klikom na svaku od tačaka, možete pročitati više detalja.

Najdrastičniji primer preletanja jeste Vladičin Han, gde su svi odbornici DS prešli u Srpsku naprednu stranku.

U Vladičinom Hanu šest odbornika DS-a kolektivno se učlanilo u SNS, koji je od 37 odborničkih mesta u lokalnom parlamentu osvojio 18. Za predsednicu Skupštine izabrana je upravo novopridošlica u SNS – bankarska službenica Danijela Popović (39). Ona je i u prethodna dva mandata bila na tom položaju, ali kao funkcioner DS-a i predsednica ove stranke u Vladičinom Hanu.

S obzirom na to da je na ovaj način ostala bez ijednog odbornika u gradu u kojem je dobila 1.703 glasova ili 14,35% građana, DS je zatražila od “preletača” da vrate mandate kako bi se ispoštovala izborna volja građana.

(Espreso.co.rs / Istinomer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.