RIK: Istekao rok za predaju lista, do sada proglašeno 16 lista
predane liste, Foto: Fonet/Imre Sabo

poslednja saznanja

RIK: Istekao rok za predaju lista, do sada proglašeno 16 lista

sednica skupštine trebalo bi da se održi u roku od 30 dana

Objavljeno: 15:11h

Rok za predaju izbornih lista Republičkoj izbornoj komisiji istekao je u ponoć, a do isteka roka RIK-u su predate 22 liste.

Zaključno sa sednicom RIK održnom u petak uveče proglašeno je 16 lista za parlamentarne izbore koji se održavaju 21. juna, rečeno je agenciji Tanjug u Republičkoj izbornoj komisiji.

Koalicija za mir - Čedomir Jovanović predala je sinoć izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji, dva minuta pre isteka roka, odnosno dva minuta pre ponoći.

Pokreti "Živim za Srbiju" i "Levijatan" u formi grupe građana podneli su takođe sinoć pred ponoć i istek roka izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji "Pokret Levijatan-Živim za Srbiju".

U minut pred ponoć oni su ušli u prostorije RIK-a, otprilike u vreme kada i predstavnici Koalicije za mir-Čedomir Jovanović, a sa maskama i oznakama Levijatana.

Mandat aktuelnom sazivu Skupštine Srbije istekao je 3. juna, jer su mandati poslanika potvrđeni 3. juna 2016. godine.

Novi saziv parlament Srbija trebalo bi da dobije do 25. jula, odnosno 30 dana od proglašenja konačnih rezultata izbora zakazanih za 21. jun, imajući u vidu da RIK ima 96 sati da proglasi njihove konačne rezultate.

Konačni rezultati izbora trebalo bi, ukoliko ne bude nekih značajnijih nepravilnosti, da se potvrde do 25. juna, a onda bi sednica skupštine trebalo da se održi u roku od 30 dana.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.