VULIN OŠTRO ODGOVORIO OPOZICIJI: Čim se oseti da vojska jača, slede napadi, ali onda znamo da dobro radimo!
Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen

vulin o napadima na vojsku

VULIN OŠTRO ODGOVORIO OPOZICIJI: Čim se oseti da vojska jača, slede napadi, ali onda znamo da dobro radimo!

Upitan da prokomentariše česte napade opozicije na Vojsku Srbije, Vulin je kazao da je zaista teško razumeti partije DOS-a koje napadaju svoju vojsku 

Objavljeno: 05.06.2020. 23:58h

Ministar Vulin je odgovorio na česte napade opozicije i tako naveo da najčešće napade vojska dobija kada se najviše na njoj i radi.

- Najviše napada imamo kada jačamo vojsku - poručio je predsednik Pokreta socijalista i ministar odbrane Aleksandar Vulin, gostujući na lokalnoj televiziji u Novom Bečeju.

Upitan da prokomentariše česte napade opozicije na Vojsku Srbije, Vulin je kazao da je zaista teško razumeti partije DOS-a koje napadaju, vređaju i ponižavaju svoju vojsku.

- Teško mi je da preciziram šta kritikuju i napadaju partije opozicije. Setite se Marinike Tepić kada je optužila vojsku da gaji marihuanu u Moroviću, tamo gde gajimo kokoške. Teško je naći podliji napad od toga da vi Vojsku Srbije optužite da gaji marihuanu. Naše koke nosilje još uvek čekaju Mariniku da ih poseti i da im se izvini. - rekao je Vulin i dodao:

- Kada je reč o napadima na vojsku, imali ste u toku pandemije kada je vojska izašla na ulice i počela da radi ono što joj je naređeno, Dragan Đilas je napao vojsku i rekao da za vojsku ima maski, a za medicinske sestre da nema. Nikada ne bih dopustio svom vojniku da izađe bez maske, a sa druge strane Đilas je hteo da posvađa vojsku sa medicinskim sestrama - ocenio je Vulin.

Ministar odbrane i lider PS-a je istakao da najviše napada imamo kada jačamo vojsku.

- Najviše napada imamo kada jačamo vojsku. Prvi napad na vojsku i mene kao ministra je usledio kada sam rekao da ćemo raditi na jačanju i proširenju rezerve, odmah je krenula histerija nakon toga, jer ako nemate rezervu, nema te vojske koja može da zaštiti svoju zemlju bez rezerve. Čim se oseti da vojska jača, čim se naoružavamo, opremamo, slede napadi na nas, ali onda znamo da dobro radimo i da smo na pravom putu - naveo je Vulin.

Na konstataciju da je država uložila ogromna sredstva i trud u obnovu vojske i podizanje standarda pripadnika VS, Vulin je kazao da je Aleksandar Vučić izuzetno posvećen vojsci i da slede nova ulaganja, ali da je najbitnije to što se vraća sistem u vojsku, koji je dvehiljaditih uništen.

- Vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je veoma posvećen vojsci. Mi smo prošle godine imali dva povećanja plate, povećane su dnevnice, kupljene su nove uniforme. Na inicijativu predsednika Vučića omogućena je stambena izgradnja za pripadnike svih bezbednosnih struktura. Sve je to moglo da se uradi i recimo 2000-te godine, niko ne bi zamerio, ali jednostavno niko nije hteo, nikoga to tada nije zanimalo. Mi vraćamo sistem u vojsku koji je posle 2000-te godine bio efikasno uništen - rekao je Vulin u Novom Bečeju.

Bonus video:

(Espreso.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media