ANA BRNABIĆ UNIŠTILA TAČIJA: Ovu poruku će LAŽNI PREDSEDNIK zauvek da zapamti
Foto: Beta / Slobodan Miljević, Beta/ Tamino Petelinsek

BEZ USTEZANJA

ANA BRNABIĆ UNIŠTILA TAČIJA: Ovu poruku će LAŽNI PREDSEDNIK zauvek da zapamti

- Možda ima pretenzije i prema Budimpešti, prema Briselu, možda misli da je i to istorijsko nasleđeAli, to je njegov problem, konstatovala je premijerka

Objavljeno:

Hašim Tači zaista treba da se probudi i da shvati šta je realnost, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.Ona je tako prokomentarisala Tačijevu izjavu da je optimista "da će se Preševo, Medveđa i Bujanovac pripojiti Kosovu bez zadiranja u teritoriju, jer je to istorijsko pravo".

"Svih godina od kad sam u vladi, zaista ne razumem odakle njemu pretenzije prema Preševu, Bujanovcu i Medveđi, ne znam odakle mu to, rekla je Brnabić novinarima nakon sastanka sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem.

Je l' Preševo, Bujanovac i Medveđa možda pripadaju Kosovu, koliko i Beogradu? Možda ima pretenzije i prema Budimpešti, prema Briselu, možda misli da je i to istorijsko nasleđeAli, to je njegov problem, konstatovala je premijerka.

Kako kaže, neozbiljno bi bilo da ona to i komentariše, jer bi, ocenjuje, to bilo isto kao kada bi pitali francuskog ambasadora da komentariše to kada bi ona, primera radi, rekla da je Pariz srpski.

Šta će da kaže čovek, a da ostane pristojan, politički korektan i da ne koristi neke teži reči, upitala je Brnabić.

Ona je primetila i da su Albanci počeli da svojataju verske, kutlurne, istorijske spomenike.

Ali, zaista se nadam, verujem i znam da oni imaju i drugu tradiciju i bogatu istoriju i kulturu da ne moraju da svojataju tuđe. Ne znam što to rade sebi, pre svega. Kad svojatate tuđe deluje kao da niste ponosni sa onim što imate. Ali, ne moram ja da branim njihovu kulturu više nego što je brane oni sami, rekla je Brnabić.

Na pitanje kakav će biti odnos Brisela prema stavu Tačija da ne ucestvuje u pregovorima koje će voditi Lajčak, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici je rekao: "Hvala na pitanju, ali ne komentarišem komentare".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.