ANA BRNABIĆ UPOZORAVA: Nismo mi ti koji biraju s kim će da razgovaraju
Premijer Srbije Ana Brnabić, Foto: printscreen TV Prva

SRBIJA NIJE BAHATA

ANA BRNABIĆ UPOZORAVA: Nismo mi ti koji biraju s kim će da razgovaraju

"Nećemo biti toliko bahati da biramo s kim ćemo da razgovaramo, poručila je Brnabić

Objavljeno:

Mi hoćemo da razgovaramo i nismo ti koji biraju s kim će da se razgovara, jer je cilj dijaloga da se postigne veća bezbednost Srba na KiM, kao i veća stabilnost i blagostanje u regionu, istakla je danas premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je, nakon sastanka sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i ambasadorima država članica EU, upitana da prokomentariše najavu novog premijera privremenih institucija u Prištini Avdulaha Hotija da će on biti glavni pregovarač, te da li to znači da će se ona uključiti u dijalog, podsetila da je dijalog trenutno na predsedničkom nivou.

"Nismo od tih koji biraju sa kim će da se razgovara, ni sa kim neće. Mi ćemo razgovarati sa svima, jer je naš posao da razgovaramo, pošto jedino razgovori i dijalog mogu da dovedu do veće bezebdnosti Srba na KiM, a onda i do boljeg kvaliteta života u celom regionu. Imamo jedan cilj da građani bolje žive, da plate budu veće, da ljudi ostaju ovde, imaju prosperitet, da mogu da grade karijeru, da imamo bolje puteve i zdravstvo", rekla je Brnabić.

Sve to, podvlači, zavisi i u jednom delu od dijaloga.

"Nećemo biti toliko bahati da biramo s kim ćemo da razgovaramo, poručila je Brnabić.

Ukazala je da je dijalog ranije podignut na predsednički nivo, čime je Brisel pametno izbegao svakodnevne političke opstrukcije ili probleme koji mogu da vode ka kašnjenju u dijalogu.

Dijalog je za sada na predsedničkom nivou. Ne može to da se menja tako da ja to odlučim, kao što to smatra Hašim Tači. Mi tako ne radimo. Poštujemo sporazume koji su potpisani i dogovore koji su ranije postignuti i dok se ne promene, mi se ponašamo u skladu sa njima, naglasila je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.