VULIN JE UPRAVO REAGOVAO NA ODLUKU HRVATSKE DA DOZVOLI USTAŠKI POZDRAV: Žestoke reči srpskog ministra
Ministar odbrane i lider PS-a je u Kraljevu podsetio da Srbija duguje ogromnu zahvalnost kineskim i ruskim prijateljima, Foto: Printscreen/Youtube

BEZ OBJAŠNJENJA

VULIN JE UPRAVO REAGOVAO NA ODLUKU HRVATSKE DA DOZVOLI USTAŠKI POZDRAV: Žestoke reči srpskog ministra

Ministar odbrane i lider PS-a je u Kraljevu podsetio da Srbija duguje ogromnu zahvalnost kineskim i ruskim prijateljima

Objavljeno:

Ne očekujem od Hrvatske da se odrekne ustaštva, ali jesam očekivao reakciju Evropske unije, poručio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, povodom odluke suda u Hrvatskoj po kojoj je ustaški pozdrav "Za dom spremni" prihvatljiv pre svake Tompsonove pesme.

"Imate Hrvatsku u kojoj je ustaški pozdrav "Za dom spremni", po odluci suda legalan. Ne očekujem od Hrvata da se odreknu ustaštva, ta ideologija je, nažalost, u Hrvatskoj isuviše jaka. Ja vidim da u Hrvatskoj ustaše nikada nisu ni silazile sa vlasti, nekad su se zvali komunistima, nekada socijal-demokratima, a nekada se zovu HDZ, ali, ustaše očigledno nikada nisu prestale da vladaju Hrvatskom, to je njihova ideologija i filozofija", istakao je u četvrtak Vulin na lokalnoj televiziji u Kraljevu.

Lider PS-a je rekao, da on lično, ne može da razume zašto Evropska unija ćuti i upitao da li možda ćute zato što se ustaški pozdrav "Za dom spremni" uglavnom odnosi na Srbe.

"Ne mogu da razumem da Evropska unija ćuti. Da li možete da zamislite da je sud u Austriji doneo odluku da je pozdrav "zig hajl" pre neke pesme prihvatljiv? Ceo svet bi reagovao. Zašto ćute? Da li je problem to što se "Za dom spremni" uglavnom odnosi na Srbe?Ja ne mogu da nađem objašnjenje zašto se ćuti", kazao je Vulin.

foto: Zorana Jevtić

Ministar odbrane i lider PS-a je u Kraljevu podsetio da Srbija duguje ogromnu zahvalnost kineskim i ruskim prijateljima, koji su bili uz nas u najtežem trenutku pandemije.

"Naša zahvalnost kineskim lekarima i ruskim vojnicima ne može da se izmeri. Oni su došli u najtežem trenutku. Vrednost pomoći se meri i po tome kada ste je dobili, ne samo kolika je, a bila je ogromna", istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, kada nam je trebalo sve, od tehnike do saveta, oni su došli, u času kada je u njihovim zemljama pandemija bila na vrhuncu.

"Sve to što su dali nama trebalo je i njima, oni su odvojili od sebe i dali su nama i to ne može da se zaboravi", napominje Vulin.

On kaže da se zahvaljuje Turskoj, Azerbejdžanu, Evropskoj uniji, ali da moramo da kažemo da su Kina i Rusija u najkritičnijem momentu bili uz nas.

"Zahvalili smo im se odlikovanjima, zahvalili smo se i time što smo i mi njima ponudili pomoć. Kineski lekari i ruski stručnjaci za dezinfekciju su obišli svaki grad u Srbiji i to se ne može zaboraviti", naveo je Vulin prilikom gostovanja na televiziji u Kraljevu, saopštio je PS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.