ZORANA MIHAJLOVIĆ POSLALA JAKU PORUKU Hrvatima preko njihovog ambasadora
Zorana Mihajlović, Foto: Filip Plavčić

sjajna saradnja

ZORANA MIHAJLOVIĆ POSLALA JAKU PORUKU Hrvatima preko njihovog ambasadora

Ministarka je poželela dobrodošlicu novopostavljenom ambasadoru Hrvatske

Objavljeno: 16:40h

Unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Hrvatske i saradnja u oblasti saobraćaja bile su teme današnjeg sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji Hidajetom Biščevićem.

Ministarka je poželela dobrodošlicu novopostavljenom ambasadoru Hrvatske i rekla da veruje da odnosi dve države mogu biti još bolji, navodi se u saopštenju kabineta.

"Sa hrvatskim ministrom prometa i infrastrukture započeli smo razgovore o rekonstrukciji železničke pruge Beograd-Zagreb i smatramo to veoma važnim projektom za obe države, a otvoreni smo za zajedničku saradnju i na drugim projektima iz oblasti saobraćaja", rekla je ona.

Ambasador je rekao da se Hrvatska zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju i da je to od strateškog značaja za Hrvatsku.

"Važno je da delimo iste vrednosti, politički prostor, kao i da dodatno unapređujemo bilateralne odnose i rešavamo otvorena pitanja iz prošlosti", rekao je on.

Dodao je i da je za dalje jačanje bilateralne saranje resor saobraćaja i infrastrukture jedan od najvažnijih.

"Rekonstrukcija železničke pruge, obnova plovnosti Save i Dunava, te rekonstrukcija mostova na zajedničkim graničnim prelazima neki su od velikih projekata na kojima treba da radimo", rekao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.