PREDSEDNIK VUČIĆ U LOZNICI: Samo na ovaj grad će biti potrošeno 21 milion evra! (FOTO) (VIDEO)
Predsednik se nakon otvaranja obraća medijima, Foto: Instagram/Buducnostsrbijeav

POSETA

PREDSEDNIK VUČIĆ U LOZNICI: Samo na ovaj grad će biti potrošeno 21 milion evra! (FOTO) (VIDEO)

Predsednik će se nakon otvaranja obratiti medijima

Objavljeno: 10:36h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Loznici, gde je otvorio rekonstruisana odeljenja Opšte bolnice, kao i fabriku "Adient".

- Biće savršeno - rekao je direktor Opšte bolnice u Loznici.

Odeljenja bolnice su dovila novu opremu, a ginekološka i hirurška odeljenja biće gotova sledeće godine na proleće, što je potvrdio direktor.

Vrednost radova na rekonstrukciji tri odeljenja, Grudnog, Internog i Neuropsihijatrije je nešto više od 400 miliona dinara, a novac je obezbedila vlada preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, dok je sa 30 miliona dinara izrada projektne dokumentacije finansirana iz gradske kase.

Predsednik je novinare iz Loznice pitao kako im se čine rezultati radova i da li narod vidi promene.

- Tamo gde nam je najbolji standard, najniži nam je natalitet, rekao je Vučić, navodeći kao primer beogradske opštine Vračar i Stari grad.

- Ljudima je potrebno da osete da će da imaju budućnost, rekao je Vučić, dodajući da bolnica lepo izgleda.

foto: Printsvreen/Youtube

Vučić je rekao da će bolnica dobiti skener i jedno sanitetsko vozilo. Dodaje da će se raditi i angio sala, samo da pre toga mora da se reši pitanje sa obučenim ljudima.

Istakao je da je država zaslužna za ovu rekonstrukciju:

- Oko 700 dece rodi se ovde u Loznici, kada bi mogli nekako do 1000 da dođemo - rekao je predsednik, a onda je pomenuo i Beograd.

Predsednik Srbije je istakao da privreda mora da radi kako bi se finansirao javni sektor. Dodao je da je ona danas značajno jača iako nije nikada zadovoljan.

foto: Printscreen/RTV Pink

-Srećan sam što minimalac ide 6 dana ranije od dogovorenog roka, rekao je predsednik u toku obilaska.

Dodao je da bolnice postaju deo životnog standarda.

- Srećan sam što možemo da popravljamo sve ono što u poslednjih 30 godina nije bilo moguće, kaže predsednik i dodaje da je već danas zaposleno 830 radnika u fabrici Adient.

On je rekao da će od Beograda do Loznice moći da se stigne za sat i pet minuta nakon rekonstrukcije planiranih puteva i izgradnje novih.

- Ljudi su sada videli koliko je značajna zdravstvena nega i zaštita. Sada će više da vas cene i da očekuju od vas. Vama hvala na trudu i što brinete o našim ljudima , rekao je Vučić i dodao da će 21 milion evra da se potroši samo na Loznicu.

foto: Printscreen/Youtube

On je pohvalio radove u bolnici i naveo da su plate lekarima trajno uvećane, i da će, ako privreda krene brzim kapacitetom, do kraja godine biti još jedno povećanje.

Predsednik se lekarima zahvalio na trudu i tome što brinu o svojim ljudima.

Predsednik se nakon otvaranja obratio medijima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.