VOLEO BIH DA JE BRŽE, ALI SMO URADILI NEŠTO ŠTO NIKO U ISTORIJI SRBIJE NIJE: Vučić na pitanje o kašnjenjima
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Nemanja Nikolić

O NOVIM PROJEKTIMA

VOLEO BIH DA JE BRŽE, ALI SMO URADILI NEŠTO ŠTO NIKO U ISTORIJI SRBIJE NIJE: Vučić na pitanje o kašnjenjima

Dodao je da će deonica Beograd-Novi Sad biti završena već 2021. godine, a ne 2024. godine

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saglasan je da je projekat izgradnje pruge Beograd - Budimpešta mogao da ide brže, ali ističe da se sada grade infrastrukturni projekti koje niko ranije nije ni započeo.

Vučić je, na pitanje otkud 2024. godina kao novi rok za završetak te pruge, budući da je 2015. godine rekao da očekuje da će biti završena do 2018, odgovorio da se nadao da će ugovor za prugu biti potpisan ranije, ali da se dugo pregovaralo, te da uvek postoji bezbroj problema tokom infrastrukturnih projekata.

Dodao je da će deonica Beograd-Novi Sad biti završena već 2021. godine, a ne 2024. godine.

"Ja sam srećan i zadovoljan, voleo bih da je bilo godinu, dve brže, ali smo uradili nešto što niko u istoriji u Srbiji nije uradio", rekao je Vučić.

On je naveo da se kasnilo tri meseca i sa auto-putem Ljig-Preljina, ali da je urađeno nešto što 75 godina niko nije izgradio.

"Kasnili smo šest meseci i morali da popravljamo 12,5 km Ub-Lajkovac, pa Lajkovac-Ljig, pa Ub-Obrenovac i Obrenovac-Surčin, ali smo izgradili nešto što je narod čekao 75 godina, a niko drugi nije ni kamen pomerio, a kamoli nešto uradio", rekao je Vučić.

Na kraju, kaže, ostaju rezultati.

"Malo pre sam rekao i kineskim radnicima: šta god neko govorio o bilo kome od nas, kada budemo ovuda prolazili sa decom i unucima, uvek ćemo s ponosom moći da kažemo da smo mi to izgradili", rekao je Vučić.

On je rekao da je siguran da je moglo brže i da je siguran da je i sam više puta pogrešio, ali da se uvek borio za brži napredak Srbije.

"Ja sam veoma grešan i u mnogo čemu mogu da kasnim, ali to ne znači da se nisam borio i da nisam i noktima i svom snagom grebao i borio se za brži napredak Srbije i to ću da radim i u budućnosti", rekao je Vučić.

Dodao je da je na ljudima da procene i rezultate rada i posvećenost i borbenost u radu.

Kao primer je naveo i Staru Pazovu, navodeći da su desetine fabrika i centara izgrađeni za vreme vlasti SNS i njihovog angažmana, da taj grad više nema nijedan kredit, da je nivo nezaposlenosti ispod 4 odsto.

"To su rezultati kojima se ponosim", rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.