ANA BRNABIĆ IZBLAMIRALA CRNOGORCE: Ubola ih je tamo GDE SU TANKI
Ana Brnabić, Foto: printscreen TV Prva

JAKA IZJAVA PREMIJERKE

ANA BRNABIĆ IZBLAMIRALA CRNOGORCE: Ubola ih je tamo GDE SU TANKI

- Mi moramo da se bavimo pitanjima Srba gde god oni živeli, imamo ustavnu obavezu, i za to se nećemo izvinjavati - rekla je Brnabić

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da pojedini političari u regionu stvaraju tenzije među zemljama i narodima samo da bi "prikrili da ne trče brzo kao Srbija".

Gostujući na TV Hepi, Brnabić je rekla da je Srbija neke zemlje u ekonomskim oblastima "stigla i prestigla", da su nesuglasice zvanične Podgorice sa Beogradom posledica toga, a napomenula je da 28 odsto stanovnika Crne Gore čine Srbi.

- Mi moramo da se bavimo pitanjima Srba gde god oni živeli, imamo ustavnu obavezu, i za to se nećemo izvinjavati - rekla je Brnabić i dodala da se i druge države bave pravima svoje nacije van granica sopstvene zemlje.

Ona je ocenila da je Srbija sa Mađarskom izgradila strateško partnerstvo upravo na osnovu saradnje Beograda i Budimpešte o pravima nacionalnih manjina.

Brnabić je dodala i da je hapšenje vladike Joanikija u Crnoj Gori bilo politički čin, koji nije smeo da se dogodi, uz ocenu da ;prema verskim osećanjima "morate da budete posebno oprezni kako ne bi izazivali sukobe".

Sa druge strane, Brnabić je rekla da ne razume potrebu kreiranja nove crkvene zajednice u 21. veku.

- To u 21. veku niko ne želi, osim ako nije (glumac) Tom Kruz - ocenila je Brnabić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.