VESIĆ: Magacin u NGB neuslovan, Stari grad nije ni odgovorio
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Foto: Beta / Miloš Miškov

OBJASNIO

VESIĆ: Magacin u NGB neuslovan, Stari grad nije ni odgovorio

Vesić je odgovorio da pakete nije delio Grad, već Gradski centar za socijalni rad jer samo oni imaju pravo da imaju spiskove penzionera, a ne lokalne samouprave

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić reagovao je danas na kritike u vezi sa podelom paketa pomoći tokom vanrednog stanja, navodeći da magacin koji je za skladištenje paketa obezbedila opština Novi Beograd bio neuslovan, dok opština Stari grad nije ni dala predlog.

Šef odborničke grupe "Građanski demokratski forum - inicijativa žena Srbije" Rade Veljanovski je rekao da je izveštaj o radu Grada tokom vanrednom stanja, koji je danas usvojen, zadovoljavajuć, ali da u njemu, kada je reč o anagažovanju volontera, nema opština Stari grad i Novi Beograd.

Takođe, kada je reč o dostavnim vozilima angažovanim od strane janvih preduzeh takođe nema tih opština, a kada je reč o socijalnoj zaštiti ima ovih opština, ali piše da nisu dostavili podatke, rekao je Veljanovski na sednici gradskog parlamenta.

Vesić je odgovorio da pakete nije delio Grad, već Gradski centar za socijalni rad jer samo oni imaju pravo da imaju spiskove penzionera, a ne lokalne samouprave.

Gradski centar za socijalni rad, koji je zvanično dobio spiskove od PIO fonda, obratio se svim 17 gradskim opštinama da obezbede magacine gde će se skladištiti paketi, rekao je Vesić.

Naveo je da je magacine obezbedilo 15 opština, a da se za magacin koji je obezbedila opština Novi Beograd ispostavilo da nije uslovan.

To je, kaže, bio magacin u sportskoj hali Ranko Žeravica i dodao da je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao da nema volontera i da će raditi samo zaposleni u opštini.

Kada je reč o opštini Stari grad, Vesić je rekao da ta opština nije ni odgovorila Gradskom centru za socijalni rad.

Iz te opštine nisu čak ni pokušali da predlože gde bi bili smešteni paketi, ali su zato svaki dan pričali kako su oni isključeni iz podele paketa, dodao je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.