70 MILIONA EVRA ZA SRBIJU: Jadranka Joksimović potpisala sporazum
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, Foto: Beta/Miloš Miškov

FINANSIJSKI SPORAZUM

70 MILIONA EVRA ZA SRBIJU: Jadranka Joksimović potpisala sporazum

Sporazum su potpisali ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji ambasador Sem Fabrici

Objavljeno: 12:39h

Evropska unija Srbiji je opredelila 70 miliona evra bespovratnih sredstava Srbiji u okviru prvog dela IPA programa za 2020. godinu. Finansijski sporazum potpisan u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića. Sve manje kaskamo za evropskim zemljama, poručila je ministarka Jadranka Jokismović.

Finansijski sporazum za prvi deo IPA programa za 2020. godinu potpisan je u Beogradu, a potpisivanju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Sporazum su potpisali ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU u Srbiji ambasador Sem Fabrici.

"Zapravo predpristupni fondovi služe za sveukupan razvoj da zemlja bude što pripremljenija kada bude u članstvu i da se približimo proseku", rekla je Jadranka Joksimović, nakon potpisivanja sporazuma.

Кaže da danas svaki treći građanin Srbije zna za neki projekat koji je finansiran iz EU, da li je u pitanju škola, vrtići, prečišćavanje voda.

"Reforme su važne ali one donose ono što je boljitak", rekla je ministarka.

"Očekujemo da finalizujemo i drugi deo koji će biti 98 miliona evra", rekla je ministarka Joksimoviić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.