PALE OPTUŽBE OD ALEKSANDRA ŠEŠELJA: Rekao šta zamera VRHU VLASTI
On je u predizbornoj debati na Radio televiziji Srbije rekao da pitanje tih mera ne sme da bude stvar sukobljenih stavova političkih stranaka, Foto: Printscreen / Youtube

o merama

PALE OPTUŽBE OD ALEKSANDRA ŠEŠELJA: Rekao šta zamera VRHU VLASTI

On je u predizbornoj debati na Radio televiziji Srbije rekao da pitanje tih mera ne sme da bude stvar sukobljenih stavova političkih stranaka

Objavljeno:

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je večeras da u slučaju drugog talasa pandemije korona virusa država treba da primeni mere iza kojih stoji struka ali i upozorio da se ne sme dozvoliti neozbiljan pristup "nekih iz vrha vlasti" sa početka epidemije.

On je u predizbornoj debati na Radio televiziji Srbije rekao da pitanje tih mera ne sme da bude stvar sukobljenih stavova političkih stranaka.

"Ne bi smeli da dopustimo neozbiljan pristup nekih iz vrha države prema pandemiji, da se ne smejemo virusu i ne šaljemo ljude na ekskurzije u središta epidemije", kazao je Šešelj.

On je apelovao na gradjane da nemaju averziju prema vakcinaciji na korona virus i dodao da u tom smislu treba ulagati u Institut Torlak koji je po njegovim rečima, nekad bio institucija svetskog glasa koju su aktuelna i prethodna vlast zapostavile.

Upitan da li je potrebno hitno povećati budžetska izdvajanja za zdravstvo, Šešelj je rekao da se najpre treba rešiti korupcije u tom sistemu.

"Treba videti šta je sa onih 20 odsto za zdrastvo za koje je i Vučić pitao gde su. To nisu ulaganja samo u zdravstvo nego i u ljude. Specijalizacija lekara treba da bude dostupnija, volontiranje da se plaća, povećati standard lekara a ne prebrojavati mokre čvorove po bolnicama", rekao je Šešelj.

On je dodao da se SRS zalaže za osnivanje Klinike za lečenje retkih bolesti koja bi kako je rekao bila samooodrživa.

"Naši gradjani onda ne bi morali da idu u inostranstvo a ne bismo moralii da skupljamo pare za lečenje SMS porukama", kazao je zamenik predsednika SRS.

Govoreći o pomoći države poslodavcima u cilju očuvanja radnih mesta tokom krize zbog pandemije korona virusa, Šešelj je rekao da su upravo strane kompanije koje su od države dobile najveće iznose subvencija, otpustile najviše radnika u Srbiji.

"Neki stranci su dobili po 10-15.000 evra, a neki i po 73.000 evra po radnom mestu samo da bi došli u Srbiju. Medju njima ima onih koji su terali radnike da se odriču 100 evra državne pomoći ili da od svog novca kupuju zaštitnu opremu tokom epidemije, što je nečuveno", kazao je Šešelj.

Dodao je da program subvencija treba definisati tako da bude usmeren na domaće privrednike jer po njegovim rečima, "ako ne mogu biti konkurentni u Srbiji, onda ne mogu biti konkurentni nigde".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.