DAČIĆ OTVORIO DUŠU O ODNOSU SA MIROM I SLOBOM: Ovo je jedina PRAVA ISTINA!
Mira Marković, Ivica Dačić i Slobodan Milošević, Foto: Privatna arhiva/Kurir.rs, Printskrin / Happy TV, Profimedia

OSVRT NA PROŠLOST

DAČIĆ OTVORIO DUŠU O ODNOSU SA MIROM I SLOBOM: Ovo je jedina PRAVA ISTINA!

Prisetio se kritika koje je dobijao

Objavljeno:

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić prvi put je govorio o malo poznatim detaljima iz svog života, a između ostalog, osvrnuo se i na poznanstvo sa Mirom Marković i Slobodanom Miloševićem.

U emisiji Dačić se prisetio i kako je dobijao kritike kada se Savez komunista transformisao u Socijalističku partiju jer je on na fakultetu zagovarao višepartijski sistem.

foto: Printskrin/Happy TV

Ta ideja se nije dopadala ni njegovim profesorima, ali ni Miri Marković, supruzi tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića.

Postao sam prvi predsednik mladih socijalista Beograda 1990. i tako je počela moja politička karijera, inače bih bio novinar. Da li sam pogrešio ili nisam, ne znam, svaki čovek ponekad razmišlja o tome da li je bilo bolje da je uradio nešto drugo. Ja ne mislim da sam pogrešio, mada ima još vremena, možda ću biti i novinar" kazao je lider socijalista.

O Miri Marković

Dačić je napomenuo da je poslednji razgovor sa Mirom imao nakon Miloševićeve smrti, te da je bio korektan prema njihovoj porodici.

Mira Marković
Mira Markovićfoto: Kurir.rs

Na pitanje da li ga je Mira Marković volela ili ne, Dačić je odgovorio:

Mira me je volela kako-kad. Moj poslednji razgovor sa Mirom je bio posle Miloševićeve smrti i ona mi je rekla da ne bi više trebalo da se obazirem na taj period već na novi Socijalističke partije Srbije. Kazala mi je da bi trebalo, da gradim svoju politiku i da ona nema šta da mi zameri. Rekla mi je da me nije "gurala" u životu, dok su je drugi izdali koje je "gurala". Bio sam korektan prema toj porodici na čelu SPS-a bez obzira što je bilo nekih nesuglasica. Inače, sa delom njihove porodice koji je ovde ostao imam kontakt odnosno sa Milicom i Markom. Nama je nekada lakše da kažemo za nekoga da su uvek žene krive, ali mislim da bi istorija trebalo da da poslednju ocenu o svemu tome. Upoznao sam mnoge žene koje su imale mnogo veći uticaj na svoje muževe, nego što je to bila Mira Marković", rekao je Dačić.

O Slobodanu Milošević

Kazao je da se ne seća kada je dobio nadimak "mali Sloba".

foto: AP/Darko Vojinović

Nisam bio visoki funkcioner pre 2.000. godine. Istina je da sam sebe nametao kao značajnu političku figuru, sve vreme sam bio portparol stranke, bio sam i poslanik, ali bez funkcija u izvršnoj vlasti. Ušao sam u izvršnu vlast kad je SPS pao sa vlasti. Često se šalim sa ovima iz DOS-a da njih nije bilo nikada ne bih ni ušao u vlast. Tek posle osam godina izabran sam na mesto predsednika Gradskog odbora SPS-a. To je bilo neposredno pre Petog oktobra. Bio sam i poslanik, i ministar, i premijer, i predsednik partije, ali ovde je samo pitanje šta čovek može da uradi ako se posveti svom poslu, a ne da u tom poslu traži neke privilegije", objasnio je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.