VUČIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Imaćemo 2 nova tunela, O OVOME SMO SANJALI 70 GODINA
Podsetio je da je već napravljen autoput do makedonske i bugarske granice, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

PREDSEDNIK NAJAVIO

VUČIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Imaćemo 2 nova tunela, O OVOME SMO SANJALI 70 GODINA

Podsetio je da je već napravljen autoput do makedonske i bugarske granice

Objavljeno:

Predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio je da će za neki dan obići radove na izgradnji dva velika tunela, Laz i Munjino brdo, na trasi budućeg autoputa od Čačka do Požege.

Vučić je istakao da smo sanjali oko 70 godina da imamo autoputa do Čačka i da je taj autoput i napravljen i da se sada gradi autoputa do Požege, gde će se nalaziti dva najveća tunela sa po dve tunelske cevi kroz planinu Jelicu, duge oko tri kilometra.

"Ti tuneli će spojiti autoput sa Požegom, Ariljem, Ivanjicom, Užicem i čitavim zlatiborskim krajem", rekao je Vučić na drugom onlajn predizbornom skupu liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu".

Podsetio je da je već napravljen autoput do makedonske i bugarske granice, kao i da gradimo brzu prugu od Beograda do Bugimpešte.

Uradili smo i barsku prugu od Resnika do Valjeva, istakao je Vučić i dodao da će rekonstrukcija pruge biti nastavljena od Valjeva ka Crnoj Gori.

"To je sve moglo zato što ste vi razumeli da radom možemo da menjamo stvari, ne tako što ćemo sedimo i da kukamo i ne tako što ćemo drugog da kritikujemo, već zato što ćemo da verujemo u rad", poručio je Vučić.

Kaže da mu je veliki izraelski lider Ssimon Peres jednm prilikom rekao da poštuje i veliki Srbiju i da ako hoćemo da budemo uspešni da moramo da naučimo decu već od 13 godine da moraju dva sta dnevno da rade kako bi bili spremni posle za posao.

Vučić je kazao da Srbija upravo uvodi dualno obrazovanje kao što ga imaju Austrija, Nemačka i Ssvajcarska.

Takođe, dodaje da i odrasli moraju da izdvoje dva sata dnevno za učenje, jer dolaze nove tehenologije i svet se menja nevernovatnom brzinom.

"Da pokažemo da sto u stanju da se menjamo da bi bili uspešniji i da možemo da se takmičmo sa svima u svetu. Ne umem da kažem i ne mogu da kažem glasajte za nas i teći će med i mleko, već mogu sa vama da postavljam nove ciljeve".

Vučić je rekao da je plan bio da pretekneko Hrvatsku po BDP-u 2026. godine, ali da sada može da kaže da ćemo se boriti da ih preteknemo već 2021. godine.

"To možmeo da uradimo samo ako budemo radili vredno i ako kažemo možemo i moramo i ni u čemu nismo lošiji od drugih", poručio je Vučić i dodao da nije važno što neki drugi imaju more već da pametno koristimo pametno ono što imamo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.