Dačić u Krupnju: Za vas je ovo novi početak, a za nas svojevrsna humanitarna i moralna obaveza
Ministar Dačić u Krupnju, Foto: printscreen

novi početak

Dačić u Krupnju: Za vas je ovo novi početak, a za nas svojevrsna humanitarna i moralna obaveza

Ministar je istakao da je u okviru ovog Potprojekta planirana dodela 1.847 stambenih rešenja, a od tog broja 827 stanova u 25 lokalnih samouprava

Objavljeno:

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić obratio se na ceremoniji otvaranja zgrade za izbegle porodice u Krupnju, u okviru realizacije Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji u okviruPotprojekta 5. Regionalni stambeni program ima za cilj da stambeno zbrine i obezbedi najugroženije porodice sa prostora bivše Jugoslavije koje imaju status izbeglih lica. Program se sprovodi u našoj zemlji, ali i u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Ministar Dačić je, ovom prilikom, rekao da je useljenje u stanove već realizovano u martu mesecu ove godine, ali da obzirom na okolnosti koje smo imali u vezi sa borbom protiv epidemije novog korona virusa, sada koristi priliku da čestita našim sunarodnicima i korisnicima Programa useljenje u njihove nove domove. "Za vas i vaše porodice ovo je novi početak, a za nas koji smo bili uključeni u pregovore i realizaciju Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, ovo je svojevrsna humanitarna i moralna obaveza", istakao je ministar Ivica Dačić. Ministar je istakao da je u okviru ovog Potprojekta planirana dodela 1.847 stambenih rešenja, a od tog broja 827 stanova u 25 lokalnih samouprava. "Regionalni stambeni program po mnogim ocenama iz međunarodne zajednice predstavlja uspešan primer saradnje u regionu i dokaz je da je moguće uzajamno sarađivati na bazi poštovanja, razumevanja i saglasnosti o zajedničkim interesima. Nadamo se da ćemo nastaviti u istom duhu i proširiti našu saradnju, a sve u cilju stvaranja uslova za bolji kvalitet života svih naših građana i razvoj celog društva", rekao je ministar Dačić. On je sa zadovoljstvom najavio da uskoro možemo očekivati useljenje zgrada u Svilajncu, Sevojnu, Bačkom Petrovcu i Bačkoj Palanci, kao i da je završen kompleks zgrada sa 276 stanova u Novom Sadu. "Koliko sutra, dodelićemo ključeve za 20 stanova koji su izgrađeni u Valjevu", rekao je Dačić i još jednom čestitao korisnicima useljenje u njihove nove domove i poželeo im srećnu i bezbrižnu budućnost.

1 / 6 Foto: printscreen

Vrednost ovog Potprojekta iznosi 52 miliona evra, od kojih je 38 miliona obezbeđeno iz donacije Regionalnog stambenog programa, a nešto više od 13 miliona evra je nacionalna kontribucija. U okviru ovog Potprojekta planirana je dodela 1.847 stambenih rešenja, a od tog broja 827 stanova u 25 lokalnih samouprava. Objekat u Krupnju sa 5 stanova za stanovanje ukupno je finansiran sa 175.000 evra iz Fonda Regionalnog stambenog programa, a na ovaj iznos treba dodati i vrednost građevinskog zemljišta i infrastrukture koje je donirala lokalna samouprava, na čemu smo joj najiskrenije zahvalni. Ovom prilikom želim da pozdravim naše domaćine – predsednika opštine Krupanj Ivana Isailovića, koji je sa svojim saradnicima obezbedio zemljište i prateću infrastrukturu za izgradnju stanova, kao i komesara Vladimira Cucića, čoveka koji je najviše i angažovan na realizaciji Regionalnog stambenog programa. Naravno, koristim i ovu priliku da zahvalim Delegaciji EU u R. Srbiji, predstavništvu UNHCR, kao i svim drugim partnerima koji zajedno doprinose realizaciji ovog solidarnog projekta. Dragi prijatelji, Regionalni stambeni program po mnogim ocenama iz međunarodne zajednice predstavlja uspešan primer saradnje u regionu i dokaz je da je moguće uzajamno sarađivati na bazi poštovanja, razumevanja i saglasnosti o zajedničkim interesima. Nadamo se da ćemo nastaviti u istom duhu i proširiti našu saradnju, a sve u cilju stvaranja uslova za bolji kvalitet života svih naših građana i razvoj celog društva. Sa zadovoljstvom mogu da najavim da uskoro možemo očekivati useljenje zgrada u Svilajncu, Sevojnu, Bačkom Petrovcu i Bačkoj Palanci, a završen je i kompleks zgrada sa 276 stanova u Novom Sadu. Koliko sutra, dodelićemo ključeve za 20 stanova koji su izgrađeni u Valjevu. Čestitam još jednom našim korisnicima useljenje u njihove nove domove i želim im srećnu i bezbrižnu budućnost. Živeli i živela Srbija!", završio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.