LAZANSKI ZAGRMEO U JUTARNJEM PROGRAMU: Govorio je o drugom talasu KORONE, kreće testiranje vakcine
Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen

situacija u rusiji

LAZANSKI ZAGRMEO U JUTARNJEM PROGRAMU: Govorio je o drugom talasu KORONE, kreće testiranje vakcine

Rusija je na trećem mestu po broju obolelih, 3.249 lica je umrlo

Objavljeno:

Vojni analitičar Miroslav Lazanski uključio se iz Moskve u jutarnji program i otkrio kakva je situacija u Rusiji koja je treća zemlja po broju obolelih od koronavirusa u svetu.

- Rusija je na trećem mestu po broju obolelih, 3.249 lica je umrlo. Juče je Mihail Mišustin rekao da je ta kriva obolelih stabilizovana, do sada je na Moskvu otpadalo 60 inficiranih, 60 umrlih, ali više nije takvo stanje. Epidemija se proširila na južne delove Rusije. Ipak se na ovim prostorima situacija poboljšava. Ovih dana bi trebalo da da dođe do ublažavanja mera - rekao je Lazanski.

Da je Rusija spremna na drugi talas korona virusa koji se najavljuje na jesen, potvrđuje činjenica da je u toj zemlji izgrađeno 16 velikih bolnica za dva meseca.

- Izgradili su čvrste bolnice, ne one kontejnerskog tipa, one koje će ostati, oni su spremni za drugi talas ako ga bude bilo. Država ima zdravstveni sistem koji je odličan nije privatizovala sve svoje zdrastvene resurse, tako da ako bude drugog taralsa na jesen oni su spremni - priča Lazanski.

I dalje zatvoreni objekti

U Rusiji su i dalje svi objekti zatvoreni, niko ne sme da uđe bez maske i rukavica, policija je ispred prodavnica, razmak se drži, na ulicama je sve više i više automobila. Gradski saobraćaj je radio, kao i aviosaobraćaj unutar zemlje, posle prvog juna će se polako otvarati sve.

Rusija je krenula u pronalaženje vakcine, ali kada i da li će doći do serijske proizvodnje to se još ne zna.

- Novosibirsk institut je na pragu verifikacije vakcine, testiranje se obavilo na desetak dobrovoljaca, nemamo zvanične informacije da li je verifikovana vakcina i da li će doći do serijske proizvodnje - rekao je Lazanski i naglasio da se u Rusiji ne spekuliše o prirodi virusa odnosno, da li je nastao prirodnim putem ili u laboratoriji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.