SAD OČEKUJE DA ĆE BITI REŠENI SLUČAJEVI PALJENJA AMERIČKE AMBASADE I UBISTVO BRAĆE BITIĆI! Godfri poslao poruku
Entoni Godfri, Foto: US Embassy

jasni su

SAD OČEKUJE DA ĆE BITI REŠENI SLUČAJEVI PALJENJA AMERIČKE AMBASADE I UBISTVO BRAĆE BITIĆI! Godfri poslao poruku

Naveo je da je svojoj zakletvi prilikom odobrenja njegovog postavljenja za ambasadora u Srbiji spomenuo i slučajeve paljenja ambasade SAD i ubistvo braće Bitići

Objavljeno: 13:52h

Američki ambasador Entoni Godfri kaže da SAD očekuju da će biti rešeni slučajevi paljenja američke ambasade u Beogradu i ubistvo braće Bitići i da će počinioci biti osuđeni.

Naveo je da je svojoj zakletvi prilikom odobrenja njegovog postavljenja za ambasadora u Srbiji spomenuo i slučajeve paljenja ambasade SAD i ubistvo braće Bitići.

- Na mojim prvim sastancima sa ministrima iz vlade bilo je reči o oba ta slučaja. Imali smo veoma otvoren dijalog, ne zanemarujući bilo koje teme", rekao je Godfri posle potpisivanja amandmana u vladi srbije o dodatnoj pomoći SAD-a Godfri je rekao da je veliki deo pomoći koju Srbiji pružaju SAD upravo vezan za pomoć vladavini prava i pravosudnim institucijama.

Naveo je da SAD sa Srbijom zajednički rade na mnogim stvarima i da smatra da većinu energije treba fokusirati na to da se gleda unapred i da je i u interesu SAD da se Srbija kreće u pravcu članstva u EU.

- Zato mi opredeljujemo ova sredstva, ne zato što volimo Srbiju, mada je i to tačno, volimo je, nego zato što je I u američkom interesu da vi ostvarite napredak. Zaista sam ponosan na pomoć koju dajemo i o kojoj smo se i danas dogovorili, rekao je Godfri.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.