POSTOJI SAGLASNOST: Brnabić razgovarala sa Betelom o ekonomskim posledicama pandemije
Ana Brnabić, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

brnabić o pandemiji sa bretelom

POSTOJI SAGLASNOST: Brnabić razgovarala sa Betelom o ekonomskim posledicama pandemije

U telefonskom razgovoru najviše je bilo reči o aktuelnoj situaciji u vezi sa pandemijom virusa korona

Objavljeno: 12:47h

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je jutros sa premijerom Luksemburga Havijerom Betelom.

U telefonskom razgovoru Betela i Brnabić najviše je bilo reči o aktuelnoj situaciji u vezi sa pandemijom virusa korona. U fokusu razgovora šefova vlada dve zemlje bile su ekonomske posledice krize izazvane virusom korone i načini njihovog prevazilaženja.

Oni su se usaglasili oko nastavka razvijanja saradnje dve zemlje, naglašavajući potencijale saradnje u oblasti IT industrije, s obzirom na to da je i pandemija korona virusa pokazala koliko digitalizacija može biti od koristi za građane.

Brnabić se još jednom zahvalila Betelu sa kontinuiranoj podršci koju Luksemburg pruža Srbiji na njenom evropskom putu, dok je Betel izrazio uverenje da će naša zemlja uvek imati podršku Luksemburga na svim poljima i da će nastojati da ekonomska saradnja bude još bolja u budućnosti.

Predsednica Vlade Srbije boravila je u septembru prošle godine u višednevnoj zvaničnoj poseti Luksemburgu, prilikom koje je, između ostalog, razgovarala i sa Velikim vojvodom Luksemburga Anrijem, prisustvovala seminaru startap centra Privredne komore Luksemburga i obišla Srpski kulturni centar u toj zemlji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.