ČEDA JOVANOVIĆ PROGOVORIO O PRISLUŠKIVANJU KOŠTUNICE: Tvrdi da se na tom sastanku desilo nešto POTPUNO DRUGO!
Čedomir Jovanović, Foto: Ana Paunković

ŠTA JE ISTINA?

ČEDA JOVANOVIĆ PROGOVORIO O PRISLUŠKIVANJU KOŠTUNICE: Tvrdi da se na tom sastanku desilo nešto POTPUNO DRUGO!

Jovanović je uzvratio odgovor putem pisma

Objavljeno:

"Naravno da Goran Živaljevic laže kada pokušava da opiše naš navodni razgovor. Jednom sam ga u životu samo sreo", rekao je, između ostalog, za "Blic" lider LDP Čedomir Jovanović, komentarišući delove knjige u kojima ga je bivši zamenik direktora BIA Goran Živaljević optužio da je predlagao prisluškivanje Vojislava Koštunice dok je Koštunica bio predsednik Srbije.

"Blic" je ranije danas preneo delove knjige "Služba", čiji je autor Živaljević, u kojima se navodi da je nakon ubistva Zorana Đinđića, Čedomir Jovanović krajem 2003. godine sugerisao Bezbednosno-informativnoj agenciji da bi trebalo "hitno kačiti" sve telefone koje koriste predsednik Srbije Vojislav Koštunica i njegovi saradnici a u cilju sprečavanja "jačanja snaga poraženih 5. oktobra".

Odgovarajući te navode Živaljevića, Jovanović u pisanom odgovoru za "Blic" kaže:

- Naravno da Goran Živaljevic laže kada pokušava da opiše naš navodni razgovor. Jednom sam ga u životu samo sreo i to tako što je on došao sa svojim direktorom na sastanak koji sam ja inicirao i zahtevao. Tema tog sastanka nije bilo nikakvo prisluškivanje Vojislava Koštunice, već moje pitanje ko još treba da izgubi glavu u ovoj zemlji posle atentata na Zorana Đinđića, da bi oni počeli konačno da rade profesionalno svoj posao? Taj sastanak je održan posle plaćenih tekstova u tabloidima, gde su na monstruozan način optuživali između ostalih i mene da stojim iza ubistva Dejana Milenkovića Bagzija - rekao je Jovanović.

On dodaje da su "naravno iza tih nepotpisanih napada u opskurnim tabloidima kao i uvek krili pripadnici zločinačkog udruženja i anti-haškog lobija".

- Od februara 2000. godine sam ja pod policijskom pratnjom i na merama, kako ja, tako i moja porodica i svi oni koji sa mnom dolaze u posredan i neposredan kontakt. Goran Živaljevic zvani Kesa, koji nije dobio taj nadimak na Zelenom vencu, neka objasni javnosti kako je zaradio takvo drugo ime, kao i sta je u noći upada u makedonsko Sobranje on tamo tražio, dok se pokušava ubistvo Zorana Zaeva - dodaje Jovanović.

Sve one koje pominje Živaljevic u knjizi i kleveće ih, navodi Jovanović, su ljudi koji su mu pomogli i doveli ga na mesto na kojem je bio, a posebno se to odnosi na njegove bivše prijatelje iz Nove demokratije.

- Mene ništa ne može začuditi od čoveka koga zovu Kesa, jedino što me čudi da je od stranih službi čuo jedino za britansku službu, ali mu je nepoznata recimo ruska služba i njen rad - zaključuje Jovanović.

Živaljević, inače, u knjizi koja obiluje detaljima vezanim za politički i bezbednosni život Srbije ranih dvehiljaditih godina, se posebno osvrće na dešavanja nakon i u oči ubistva premijera Zorana Đinđića, koji ga je i postavio na tu poziciju.

Zamenik direktora Službe odgovario je, kako kaže, na sastanku čiju prirodu lider LDP negira, da prisluškivanje predsednika "nije posao BIA", i skreće mu pažnju da će mu jednog dana. kada DS neminovno padne sa vlasti, biti zahvalani što nećče nositi etiketu zloupotrebe Službe za partijskde interese.

Onda konstatuje da je "razgovor ubrzo završen".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.