SVIDELO SE NEKOME TO ILI NE, TAKO JE! Dačić oštro o situaciji u Crnoj Gori! Srbija to neće dozvoliti
Ivica Dačić, Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

nije mu svejedno

SVIDELO SE NEKOME TO ILI NE, TAKO JE! Dačić oštro o situaciji u Crnoj Gori! Srbija to neće dozvoliti

On je istakao je da su aktuelna dešavanja u Crnoj Gori "samo epilog već postojećih uzavrelih strasti tamošnjeg režima"...

Objavljeno:

Srbija neće dozvoliti da se vrši bilo kakvo nasilje nad Srbima i braniće srpski narod i srpske svetinje u Crnoj Gori, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i naglasio da se Srbija "ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore".

On je za Studio B istakao je da su aktuelna dešavanja u Crnoj Gori "samo epilog već postojećih uzavrelih strasti tamošnjeg režima" i ocenio da je "problem Mila Đukanovića što u Srbiji vidi remetilačku politiku".

Dačić je podsetio i da je Crna Gora priznala Kosovo i "time se direktno umešala u unutrašnje stvari Srbije".

Kako je naveo, "istorijska je činjenica da Srbi i Crnogorci nikada nisu ratovali, niti su bili u bilo kakvom sukobu", a "politika Mila Đukanovića svesno podstiče na sukobe".

Dačić je rekao "da se nada da u Crnoj Gori neće doći do bratoubilačkog rata", poručio da "svako bira svoj put" i dodao da je "dugogodišnji status Srba u Crnoj Gori lošiji nego da su nacionalna manjina, što nisu, jer ih ima više od 28 odsto”.

On je istakao da "bez obzira na toliki procenat Srba u ukupnom stanovništvu Crne Gore njih nema u državnim organima, niti među ministrima i ambasadorima".

U modernom svetu, "svidelo se to nekome ili ne", "pitanje ljudskih prava, pa i prava naroda i verskih zajednica više nije unutrašnje pitanje, već univerzalno pitanje koje zanima sve", napomenuo je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.