ZADOVOLJAN! Ministar Stefanović obišao renoviranu zgradu Policijske stanice Loznica pa posalo poruku!
Nebojša Stefanović, Foto: MUP

lepa vest

ZADOVOLJAN! Ministar Stefanović obišao renoviranu zgradu Policijske stanice Loznica pa posalo poruku!

Stefanović je podsetio da je ove godine otvorena i nova Policijska stanica u Negotinu, nove vatrogasne stanice u Lazarevcu i Zaječaru, kao i da je započeta rekonstrukcija pojedinih policijskih stanica širom Srbije

Objavljeno: 14:37h

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas renoviranu zgradu Policijske stanice Loznica i poručio da će Ministarstvo nastaviti dalja ulaganja u poboljšanje uslova rada policijskih službenika, kako bi oni bili još efikasniji.

„Drago mi je da nastavljamo sa otvaranjem novih stanica i da građani Srbije mogu da vide da Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže novac ravnomerno u svim delovima naše zemlje, između ostalog i u renoviranje policijskih i vatrogasnih stanica“, rekao je Stefanović.

foto: MUP

Stefanović je podsetio da je ove godine otvorena i nova Policijska stanica u Negotinu, nove vatrogasne stanice u Lazarevcu i Zaječaru, kao i da je započeta rekonstrukcija pojedinih policijskih stanica širom Srbije.

„Hoćemo da se odužimo policajcima za brigu koju pokazuju prema građanima i uzvratimo im investiranjem u njihovu opremu. Ove godine očekujem nabavku dodatnih vozila i opreme za operativu, ali i za redovne jedinice policije i vatrogasce“, kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće i dalje jačanje policije u ljudstvu i najavio da će sutra biti raspisan konkurs za prijem novih 1.060 kandidata za Centar za osnovnu policijsku obuku, od kojih će oko petnaestak biti raspoređeno u Policijsku upravu Šabac.

On je dodao i da će 22 polaznika koji se trenutno nalaze na obuci, za par meseci biti raspoređeno u PU Šabac, čime će se zanoviti policijski kadar i ojačati njihov rad.

foto: MUP

Ministar je podsetio da su policajci tokom vanrednog stanja, u okviru svojih nadležnosti, dali doprinos očuvanju zdravlja ljudi i istakao da oni nastavljaju borbu za bezbedniju Srbiju.

„Nastavićemo da ulažemo u poboljšanje uslova rada, da naše kolege svoj posao rade u normalnim i pristojnim uslovima, da imaju dobre i savremene prostorije, dobru računarsku opremu i da svakoga dana vide napredak MUP-a“, naveo je Stefanović.

Ministar je istakao da je stanje bezbednosti na području Policijske stanice Loznica povoljno i dodao da je sa gradonačelnikom Loznice Vidojem Petrovićem i načelnikom stanice Srđanom Brkićem razgovarao o unapređenju bezbednosti kroz sistem video nadzora u školskim dvorištima i vrtićima, koji će biti povezan sa policijskom stanicom.

foto: MUP

Prema njegovim rečima, Loznica je grad u koji će država nastaviti dalje investicije i u kome će, pored dve fabrike otvorene prošle godine, ove godine biti otvorena još jedna, što će omogućiti veće zapošljavanje ljudi.

Ministar se zahvalio gradonačelniku Loznice na dobroj saradnji i na vozilima koje je grad u prethodnom periodu donirao policijskoj stanici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.