OVDE ĆEMO IMATI BOLJU BOLNICU OD NEKIH U BEOGRADU: Vučić obišao radove na obnovi Zdravstvenog centra u Prokuplju
U Domu zdravlja je u toku prva faza radova, Foto: Printscreen

OBILAZAK

OVDE ĆEMO IMATI BOLJU BOLNICU OD NEKIH U BEOGRADU: Vučić obišao radove na obnovi Zdravstvenog centra u Prokuplju

U Domu zdravlja je u toku prva faza radova

Objavljeno: 11:44h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas od 11 sati radove na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Doma zdravlja u Prokuplju koji su krenuli početkom februara ove godine.

Vučić je prilikom obilaska istakao da se u obnovu Zdravstvenog centra ulaže 27 miliona evra.

Ukazao je da će ovaj objekat imati četiri hirurške sale, a da će biti oko 800 zaposlenih.

"Nikad u Prokuplje i Toplicu toliko novca nije uloženo", rekao je Vučić i dodao da je to važno i za Blace, Žitorađu, Kuršumliju...

Upitao je zaposlene da li su zadovoljni, na šta je dobio potvrdan odgovor.

- Koliko sam razumeo ovde dolazi najmodernija oprema - kazao je Vučić. U ovaj objekat se nije ulagalo 30 godina, na šta predsednik Vučić kaže da u većini opštih bolnica u Srbiji ništa nije ulagano poslednjih tridesetak godina.

foto: Printscreen

Vučić je rekao da je Srbija podnela epidemiju koronavirusa bolje nego mnoge druge zemlje i dodao da ubrzano stižemo sve što je potrebno.

- Mi ćemo na kraju 2021. godine imati isti bruto domaći proizvod kao Hrvatska. To govori kojom brzinom Srbija sustiže. Mislim da u Prokuplje nikada nije uloženo 30 miliona evra... Ja mislim da smo mi Toplici dužni, ona je bila najhrabriji deo našeg naroda i nikada nije kukala - naglasio je Vučić.

Kako dodaje, ova bolnica će biti bolja od mnogih u Beogradu.

- To Toplica apsolutno zaslužuje - rekao je Vučić i dodao da će uskoro biti završen put Toplica-Blace. Prilikom obilaska bolnice, Vučiću su rekli da je prethodno stanje bilo katastrofalno.

Predsednik Vučić je radnicima poželeo srećan rad i upitao da li su plate redovne, na šta su mu potvrdno klimnuli glavom.

Sa predsednikom radove obilaze i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Kancelarije za javna ulagnja Marko Blagojević i predstavnici lokalne samouprave.

U Domu zdravlja je u toku prva faza radova koji obuhvataju sređivanje fasade, stolarije, rekonstrukcija krova, uređenje klimatizacije, koji bi trebalo da se završe za 240 dana. Vrednost radova je oko milion dinara sa PDV-om.

Uređuje se prostor od oko 30.000 kvadrata, gde će se nakon završetka, u budućnosti preseliti prokupačka bolnica „dr Aleksa Savić“.

Podsetimo, početak radova su 7. februara ove godine zvanično otvorili premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatiobor Lončar, koji su tada istakli da će čitav posao opremanja zgrade Doma zdravlja gde je planirano da se izmesti prokupačka bolnica koštati oko 2,5 do 3 milijarde dinara, a da će država obezbediti dodatna sredstva za nabavku najsavremenije opreme po svetskim standardima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.