JADRANKA JOKSIMOVIĆ JE DANAS IMALA JAKO BITAN SASTANAK! Ovo je ishod
Jadranka Joksimović, Foto: Promo

razgovarali

JADRANKA JOKSIMOVIĆ JE DANAS IMALA JAKO BITAN SASTANAK! Ovo je ishod

Joksimović se zahvalila Slovačkoj na principijelnom stavu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na doslednoj i kontinuiranoj podršci evropskom putu Srbije

Objavljeno:

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa novoimenovanim ambasadorom Slovačke Republike u Beogradu Fedorom Rosohom, sa kojim je razgovarala o daljem jačanju dobrih bilateralnih odnosa, aktuelnostima na planu evropskih integracije Srbije, podršci Slovačke evropskom putu Srbije i aktivnom zalaganju za evropsku perspektivu regiona Zapadnog Balkana.

Joksimović se zahvalila Slovačkoj na principijelnom stavu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na doslednoj i kontinuiranoj podršci evropskom putu Srbije. Joksimović je istakla nadu da će EU sa svoje strane i u ovim nesvakidašnjim okolnostima izazvanim pandemijom Kovid-19, potvrditi kredibilnost procesa i zadržati dinamiku otvaranja novih pregovaračkih poglavlja za koje je Srbija tehnički spremna do kraja hrvatskog predsedavanja Savetom EU.

Rosoha je izrazio uverenje da će Slovačka, kao iskren prijatelj i pouzdan partner Srbije, nastaviti da pruža jasnu podršku našem evropskom putu, istovremeno doprinoseći kredibilitetu politike proširenja EU. On je izrazio nadu da, iako je trenutno fokus EU i država članica na saniranju štetnih posledica pandemije i ekonomskom oporavku, najavljeno odlaganje Izveštaja o napretku neće usporiti dinamiku otvaranja poglavlja sa Srbijom.

Joksimović je izrazila očekivanje da će imenovanje Miroslava Lajčaka za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine doprineti unapređenju dijaloga, iako je to svakako kompleksno pitanje i proces.

Joksimović i Rosoha su se saglasili da postoji prostor za snažnijom i sveobuhvatnijom saradnjom sa Višegradskom grupom koja pored toga što važi za glasnog zagovornika proširenja, predstavlja i dobar primer regionalne povezanosti i saradnje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.