TO ŠTO UMESTO ISPRUŽENOG DLANA IMAJU 3 PRSTA, NIŠTA NE ZNAČI! Vojvođanski front traži privođenje članova Levijatana
Nenad Čanak, Foto: Pritnscreen

reakcija

TO ŠTO UMESTO ISPRUŽENOG DLANA IMAJU 3 PRSTA, NIŠTA NE ZNAČI! Vojvođanski front traži privođenje članova Levijatana

Vojvodjanski front čine Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvodjanska partija i Zajedno za Vojvodinu

Objavljeno:

Vojvodjanski front pozvao je danas sve nadležne organe da privedu i procesuiraju pripadnike pokreta Levijatan koji su se fotografisali sa visoko podignutom desnom rukom ispred Spomenika žrtvama racije u Novom Sadu.

"To što umesto ispruženog dlana pripadnici pokreta Levijana imaju tri prsta i što pišu o nekakvom lažnom antifašizmu u Novom Sadu samo je pokušaj da se izbegne odgovornost za odvratnu uvredu koju su naneli našem gradu", navodi se u saopštenju Vojvodjanskog fronta.

Pripadnici pokreta "Levijatan" fotografisali su se sa visoko podignuta tri spojena prsta ispred Spomenika žrtvama racije, a bar jedan njihov član je imao na majici nacistički simbol "Crno sunce" (Black sun).

Fotografija je potpisana sa "Borba protiv fašizma i borba protiv lažnog antifašizma", a objavio ju je vodja Levijatana Pavle Bihali na Tviteru.

Smatraju da je s Levijatana pala maska boraca za prava životinja i potpuno je jasno da je ona paravan iza koje se kriju fašisti i neonacisti.

"Ovim gestom Levijatan je najbrutalnije povredio žrtve koje su na tom mestu fašisti bacali pod led, ali i sve one koji su položili živote u borbi protiv fašizma", piše u saopštenju.

foto: Emilija Jovanović

Iz Vojvodjanskog fronta su podsetili da su upravo kod spomenika na Keju žrtava racije u januaru osvanuli fašistički grafiti čiji vinovnici ni do danas nisu privedeni i kažnjeni.

"Uvereni smo da bi ljude koji su se fotografisali ispred tog spomenika sada trebalo ispitati i na te okolnosti", navode u Vojvodjanskom frontu.

Smatraju da ne postoji nijedan razlog da se s time čeka ili oteže, jer tolerisanje fašista i njihovih pomagača u Novom Sadu traje predugo, a svaki dan izgubljen za privodjenje i najoštrije kazne za fašiste znači okretanje glave i pristajanje na fašizam.

"Novi Sad i sve nadležne institucije na to nemaju pravo. U suprotnom, na ulicama će ponovo imati nas iz Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvodjanskog fronta, ali i sve druge antifašiste i gradjane koji će izaći da to urade sami", zaključuju u saopštenju.

Vojvodjanski front čine Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvodjanska partija i Zajedno za Vojvodinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.