Pomaže bog, doktore: Ginekolozi odbili da urade abortus trudnici zbog crvenog slova u kalendaru!
Foto: Zorana Jevtić

Skandal u Smederevskoj palanci

Pomaže bog, doktore: Ginekolozi odbili da urade abortus trudnici zbog crvenog slova u kalendaru!

Trudnici Zagi Stankić (33) iz Mladenovca odbili su da u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ urade kiretažu u utorak, jer njihovi ginekolozi ne rade na crveno slovo (bio je Duhovski utorak)
Objavljeno: 09:26h

U opštoj bolnici „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci ginekolozi odbili da izvrše prekid trudnoće Zagi Stankić pozivajući se na crkveni praznik U Smederevskoj Palanci kao da u bolnici rade popovi, a ne doktori, objavio je "Kurir"! Trudnici Zagi Stankić (33) iz Mladenovca odbili su da u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ urade kiretažu u utorak, jer njihovi ginekolozi ne rade na crveno slovo (bio je Duhovski utorak)! Zaga je prvo pozvala bolnicu da zakaže i tada joj nije nagovešteno da postoji ovaj bizarni problem. Četvrta trudnoća - Otišla sam u utorak ujutru, a oni su me odbili. Na prijavnici mi je rečeno: „Danas je crveno slovo, a naši doktori kiretažu ne rade na crveno slovo.“ Zbunila sam se. Nikad u životu nisam čula da se to ne radi na crveno slovo! Šokirana sam. Inače, i sama sam zdravstveni radnik i nikad nisam čula da se u zdravstvu praktikuje to što su oni naveli kao razlog da mi ne urade kiretažu - priča Stankićeva.

foto: Aleksandar Jovanović Cile
Njoj je ovo četvrta trudnoća i kaže da su je lekari upozorili da zbog problema sa jajnicima možda neće dobro podneti trudnoću. Zbog toga je rešila da je prekine. - Pozvala sam GAK „Narodni front“ u Beogradu i bolnicu u Aranđelovcu da proverim da li i oni ne rade kiretažu na crveno slovo. Verujte, bili su šokirani kad su čuli za Palanku. Na svu muku, i juče sam otišla da odradim kiretažu isto u „Stefanu Visokom“. Ponovo sam prvo zvala telefonom i rekli su mi da dođem. Otišla sam, predala uredno knjižicu, da bi mi nakon nekog vremena sestra saopštila da je jedna doktorka dežurna i da sama pokriva sve, te da neće moći da me primi. Šetaju me svaki dan, iz Mladenovca putujem, molim ljude da mi pričuvaju bebu od godinu dana, jer suprug radi i oni da se tako ponašaju, pa sramota - besna je Stankićeva.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.