JUTROS DO 10H REGISTROVANO JE U VRANJU JOŠ 15 ZARAŽENIH! Vučić je ovo rekao, a onda je nastavio ovako...
Aleksandar Vučić, Foto: Instagram printscreen/buducnostsrbijeav

iskreno

JUTROS DO 10H REGISTROVANO JE U VRANJU JOŠ 15 ZARAŽENIH! Vučić je ovo rekao, a onda je nastavio ovako...

On je naglasio da su juče registrovana 53 zaražena u Vranju, da se prikupljaju svi njihovi kontakti

Objavljeno:

Situacija u Vranju nešto je povoljnija nego juče, i jutros do deset sati registrovano je još 15 zaraženih, kaže predsednik Aleksandar Vučić.

On je naglasio da su juče registrovana 53 zaražena u Vranju, da se prikupljaju svi njihovi kontakti i da je danas registrovano još 15 zaraženih, ali je zamolio novinare da ga ne drže za reč kad se radi o poslednjim podacima.

Napominje da je od 260 testiranih u Leskovcu osam zaraženo, da je slična situacija i u Nišu, a da je u Beogradu 11 zaraženo od 800 testiranih.

"Nije mnogo, ali procenat bi mogao da bude bolji.Nećemo da sakrivamo brojeve, hoćemo ljudima da ukažemo na to da moramo da se pažimo i čuvamo i da brinemo o njihovom zdravlju", rekao je predsednik.

Vučić je naglasio da je situacija pod kontrolom sve dok je broj novootkrivenih u odnosu na broj testiranih manje od dva odsto i ističe da bi, da nije bilo Vranja, taj broj bio značajnije ispod dva odsto.

Kako kaže, Srbija ne želi da prikazuje lažne podatke i da neće prikazivati veliki broj umrlih od gripa, upale pluća, infarkta... Cilj Srbije je, navodi on, da se sačuvaju ljudski životi i da se zbog toga testira veliki broj ljudi.

"Juče je u Hrvatskoj urađeno 1.053 testa, a u Srbiji 6.600 testova, a naša zemlja nije šest puta veća od Hrvatske", zaključio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.