VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA KLINIČKOM CENTRU: Srbija dobija NAJBOLJU BOLNICU u ovom delu Evrope
Poseta predsednika je počela u 11 časova, Foto: Zorana Jevtić

VIZITA

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA KLINIČKOM CENTRU: Srbija dobija NAJBOLJU BOLNICU u ovom delu Evrope

Poseta predsednika je počela u 11 časova

Objavljeno: 12:50h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je počeo obilazak radova na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

Poseta predsednika je počela u 11 časova, a nakon obilaska Vučić će se obratiti medijima.

Predsednik je poželeo svima srećan rad, a tokom pregledanja radova sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom je upoznat sa svim detaljima rekonstrukcije.

- Sve mora da bude najmodernije, ne smemo da zaostajemo. Takođe, Novi Sad i Kragujevac moraju da prate Beograd - rekao je predsednik tokom razgovora sa Lončarom.

Cena opremanja bolnice 43 miliona evra

- Sve mora da bude najbolje na svetu. Samo oprema u ovoj prvoj fazi košta 43 miliona evra. Toliko ćemo da uložimo samo u ovu zgradu, to će biti dragulj i biser. Rešićemo i probleme parkiranja i pristupnih puteva - rekao je Vučić.

On je naglasio da je ovo najhumanije i najvažnije što možemo da uradimo, i da će u novom KCS biti spaseno na hiljade života.

- Zahvalan sam ljudima na Delta inžinjeringa na dobrom radu, računajte da ćemo krajem oktobra moći da završimo prvu fazu, koja je bila najteža. Za nešto više od godinu dana će biti završena druga faza, to su uglavnom radovi na fasadi i ulepšavanju.

Vučić: Ovde gradimo budućnost i sigurnost za naše građane

- Skoro 35 godina ovde nije rađeno ništa, i to govori o izgubljenim generacijama, koliko smo bili nezreli i nismo shvatali koliko je važno da idemo u korak sa svetom. Ovaj Klinićki centar će biti na ponos svim građanima Srbije. Neće biti bolje bolnice u ovom delu Evrope. I ovde neće biti problema sa ventilacionim sistemom kao što je to na Dedinju i na VMA - rekao je predsednik, pa naglasio:

- Ovde će biti 290 jedinica intenzivne nege, i time naši zdravstveni kapaciteti jačaju i omogućiće nam da se izborimo sa svakom epidemijom. Ovde će biti 532 mokra čvora. To je više nego na nekim američkim nosačima aviona, i to govori o kompleksnosti svih sistema koji su ovde rađeni. Mi ovde gradimo budućnost i sigurnost za naše građane.

KCS će biti najbolji zdravstveni objekat u regionu

- Ovaj objekat može da se poredi sa najsavremenijim na svetu. Biće više od 2.000 prostorija, i biće najbolji zdravstveni objekat u regionu, a i šire. Biće završen kompletan Urgentni centar, čak 26 operacionih sala. Građani Srbije će to dobiti za nešto više od godinu dana - rekao je ministar Lončar, pa dodao:

- Ljudima svaka čast, za mesec dana su uradili najsavremeniju laboratoriju od 750 kvadrata. Želim da zahvalim predsedniku Vučiću što nam je pomogao da uradimo nešto što nije rađeno decenijama.

1 / 13 Foto: Zorana Jevtić

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.