POSTOJE MUŠKARCI, ŽENE I MENTALNO POREMEĆENI! Dobrica iskazao podršku LBGT zajednici, pa ga razapeli na Tviteru!
Aktivista inicijative Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović, Foto: Twitter printscreen

frka

POSTOJE MUŠKARCI, ŽENE I MENTALNO POREMEĆENI! Dobrica iskazao podršku LBGT zajednici, pa ga razapeli na Tviteru!

On je okačio i prepoznatljvu zastavu "duginih boja" i iskazao podršku

Objavljeno:

Aktivista inicijative Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović "navukao je opšti gnev" na društvenoj mreži Tviter nakon što je pomenuo da se obeležava Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije.

On je okačio i prepoznatljvu zastavu "duginih boja" i iskazao podršku.

Ipak, bilo je i onih kojima se to nije naročito dopalo pa je na Tviteru "pokupio" mnoštvo prozivki i negativnih komentara.

Podsećamo, Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije - “The International Day Against Homophobia and Transphobia (IDAHO)” obeležava se svakog 17. maja širom sveta.

Glavni cilj jeste organizovanje međunarodnih događaja kojima bi se postiglo poštovanje pripadnika/ca LGBT populacije u svetu. Za razliku od LGBT Pride dana, na kojima se ističe ponos nečijom seksualnošću i odbijanje da se srami od nje, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije ističe se da je homofobija štetna i da mora biti razorena u svojoj logici i protiv nje se treba otvoreno boriti.

Kao dan kojim se obeležava Međunarodni dan borbe protiv homofobije izabran je 17. maj, jer je homoseksualnost kao bolest uklonjena iz Međunarodne klasifikacije bolesti i Svetske zdravstvene organizacije (WHO) 17. maja 1992. godine.

Koliko je razvijena homofobija u srpskom društvu govori i istraživanje sprovedeno 2010. godine od strane organizacije GSA gde se navodi da 67 % intervjuisanih veruje da je homoseksualnost bolest, 64% smatra da je crkva u pravu kada osudjuje homoseksualnost, 56% smatra da je homoseksualnost veoma opasna za društvo, 38% smatra da je u pitanju “produkt” Zapada koji ima za cilj uništenje tradicionalne porodice dok čak 47% ispitanika/ca misli da je homoseksualnost “izmišljotina” nevladinih organizacija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.