DVERI: Pismo patrijarhu Irineju i svima na istoku i zapadu o štrajku glađu
ilustracija, Foto: Facebook printscreen

danas će predati pismo

DVERI: Pismo patrijarhu Irineju i svima na istoku i zapadu o štrajku glađu

Dveri navode da im je jasno zašto predstavnici vlasti i režimski mediji ignorišu ovaj štrajk

Objavljeno:

Predsedništvo Srpskog pokreta Dveri saopštilo je da će narodni poslanik Dragan Vesović danas predati pismo poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju o razlozima za štrajk gladju Boška Obadovića i Ivana Kostića.

Takodje, u saopštenju se navodi da će Dveri ;danas informisati sve ključne političke aktere na istoku i zapadu o svemu što se trenutno dešava na stepeništu Doma Narodne skupštine, gde Obadović i Kostić štrajkuju.

"Zabrinuti smo za zdravlje Boška i Кostića, jer je već osmi, odnosno šesti dan kako ne jedu", istaknuto je u saopštenju.

Dveri navode da im je jasno zašto predstavnici vlasti i režimski mediji ignorišu štrajk gladju dvojice narodnih poslanika opozicije.

"Ali, ne možemo da verujemo da javni medijski servis, RTS, koji plaćaju svi gradjani, ne odgovara na zahtev za večernju emisiju uživo u trajanju od 60 minuta u kojoj bi Obradović i Кostić objasnili razloge za štrajk gladju", naglasile su Dveri, napominjući da već tri dana ćute i Ustavni i Upravni sud i ne izjašnjavaju se o protivustavnom nastavku izbornog procesa.

Dveri su saopštile i da podržavaju "mirni i nenasilni protest gradjana pod sloganom 'Sloboda, sigurnost i pravda za sve' koji će se danas održati u Beogradu, ispred Doma Narodne skupštine sa početkom u 17. 00 časova, i pozivaju na poštovanje svih mera koje su propisali organizatori, pre svega onih koje se odnose na održavanje fizičke distance od dva metra".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.