DAČIĆ PONIZIO HRVATE NAJJAČE DO SADA: Sve su to Srbi, samo su rođeni tamo gde Hrvatska nije ni postojala! (VIDEO)
Ivica Dačić, Foto: Printscreen

ovo je bilo nisko

DAČIĆ PONIZIO HRVATE NAJJAČE DO SADA: Sve su to Srbi, samo su rođeni tamo gde Hrvatska nije ni postojala! (VIDEO)

Ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić bio je gost kod voditeljke TV Happy Jovane Jeremić u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

Objavljeno:

Ivica Dačić, šef srpske diplomatije, jutros je gostovao kod Jovane Jeremić u emisiji na TV Happy "Dobro jutro Srbijo" gde je otrkio spisak svih viđenijih Srba rođenih u Hrvatskoj.

On se na ovaj potez odlučio revoltiran zbog toga što je EU na svojoj web prezentaciji navela da je Nikola Tesla Hrvat. Srbija je odmah intervenisala pa je ova krupna greška ispravljena.

- Da je Nikola Tesla tokom Drugog svetskog rata bio u svom rodnom Smiljanu sigurno bi završio u logoru Jasenovac. Ustaše su mu ubile 91 rođaka. Teslina rodna kuća je u ratu devedesetih godina srušena. Njegov spomenik je miniran i nije obnovljen. Mi ne smemo da se kitimo Teslom jer je on sam stvorio svoju karijeru. Tesla je sahranjen u Njujorku uz pesmu "Tamo daleko", a kada je bio u Beogradu stalno je govorio "Živelo srpstvo" - naveo je Dačić.

Ministar je potom dao čitav spisak viđenijih Srba rođenih u Hrvatskoj.

- Mi možda ne znamo ko su Srbi iz Hrvatske, a bili su svetske ličnosti koje su obeležile istoriju. Ako bismo gledali po teritoriji, u to vreme Hrvatska nije ni postojala. Na toj teritoriji gde je sada Hrvatska rođeni su Milutin Milanković, Simo Matavulj, Arsen Dedić, Josif Pančić, Petar Preradović, Grigor Vitez, Rade Šerbedžija, Sava Šumanović, Rade Končar, Jovo Stanisavljević - Čaruga, Marin Držić, Ruđer Bošković, Arijan Komazec, kao i Josif Runjanin koji je komponovao njihovu sadašnju himnu "Lijepa naša domovino" - naglasio je Dačić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.