TOTALNI OBRT SITUACIJE U DEMOKRATSKOJ STRANCI! Protivnici Lutovca odustali od sednice 17. maja
Zoran Lutovac, Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

odlučeno

TOTALNI OBRT SITUACIJE U DEMOKRATSKOJ STRANCI! Protivnici Lutovca odustali od sednice 17. maja

Predsednik Izvršnog odbora DS-a i blizak saradnik Lutovca naveo jeda neće biti kompromisa sa “falsifikatorima"

Objavljeno: 15:41h

Grupa nezadovoljnih članova DS-a odustala je od održavanja sednice Glavnog odbora 17. maja. Oni su rukovodstvu stranke na čelu sa Zoranom Lutovcem danas predložili kompromisno rešenje da sednica GO bude održana 24. maja.

“Ako ni taj datum ne bude prihvaćen, doći ćemo na sednicu 31. maja i pobedićemo”, navodi jedan od nezadovoljnih članova DS-a za Novu S.

Da će Lutovcu predložiti kompromisno rešenje održavanje sednice Glavnog odbora 24. maja, rekao je danas Slobodan Milosavljević. On je naveo da su spremni da dođu i 31. maja, iako su dobili tumačenje Statutarne komisije da je i sednica koju su oni pokušali da zakažu za 17. maj u skladu sa Satutom Demokratske stranke.

Kako je naveo, potpisnici inicijative nadaju se da će se na toj sednici izglasati nepoverenje Zoranu Lutovcu i to neizglasavanjem njegovog izveštaja o radu.

“Naš cilj nije da se promeni odluka DS-a o izlasku na izbore ili da napustimo Savez za Srbiju. Rejting stranke od dva do tri odsto je bruka i sramota, zbog kojeg je Dragan Šutanovac podneo ostavku na mestu predsednika DS”, istakao je Milosavljević.

Predsednik Izvršnog odbora DS-a i blizak saradnik Lutovca naveo je da neće biti kompromisa sa “falsifikatorima”, te da će u Demokratskoj stranci odlučivati većina,a ne manjina koja je spremna da falsifikuje potpise.

Podsećamo, grupa nezadovoljnih članova DS-a skupila je 133 potpisa za zakazivanje sednice Glavnog odbora 17. maja, a među njima, kako navode u rukovodstvu partije, ima i krivotvorenih potpisa, kao i imena onih koji su prešli u druge stranke. Među potpisnicima su, osim Milosavljevića, Balša Božović, Aleksandra Jerkov, Branislav Lečić, Radoslav Milojičić Kena, Nataša Vučković…

Statutarna komisija sinoć je ocenila da je za zakazivanje sednice za 17. maj prikupljeno dovoljno potpisa i da su obe sednice GO zakazane u skladu sa Statutom stranke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.