MOŽDA SE SA ATLANTSKOG OKEANA NE VIDI, ALI SE IZ BUDIMPEŠETE OVO JAKO DOBRO VIDI! Orban o Srbiji i EU
Aleksandar Vučić i Viktor Orban, Foto: Zorana Jevtić

iskreno

MOŽDA SE SA ATLANTSKOG OKEANA NE VIDI, ALI SE IZ BUDIMPEŠETE OVO JAKO DOBRO VIDI! Orban o Srbiji i EU

Dodao je da su se sva proširenja islatila Uniji, a ne štetila, te je "Mađarska privržena evrointegracijama Srbije"

Objavljeno:

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je danas u Beogradu da je Srbija ponovo stekla ugled u EU, da ponovo njena reč ima težinu, te da bez nje Balkan ne moze da bude stabilan.

"Evropskoj uniji je daleko važnija Srbija danas nego obrnuto. Možda se to sa Baltičkog mora ili Atlantskog okeana ne vidi, ali iz Budimpešte se to jako dobro vidi", rekao je Orban na konferenciji za medije posle sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodao je da su se sva proširenja islatila Uniji, a ne štetila, te je "Mađarska privržena evrointegracijama Srbije".

foto: Zorana Jevtić

"Mi očekujemo od institucija EU da otvore šest poglavlja za koje je Srbija već spremna. Sadašnja asimetrija nije dobra za budućnost i ona će biti anulirana kada Srbija dobije ista prava", smatra Orban.

Orban je ocenio da su obostrane investicije osnova dobre ekonomske saradnje dve države i rekao da je Eksim banka otvorila kreditnu liniju za podršku srpskim kompanijama u Mađarskoj.

"Očekujem da se našim razgovorima obostrano ohrabrujemo ne samo rečima nego i delima. Obe države su dobile prvu bitku jer smo uspeli da obuzdamo epidemiju. Sada počinje druga bitka, a to je ponovno pokretanje ekonomije", rekao je Orban.

Mađarski premijer je naveo da je prošle godine ekonomska razmena Srbije i Madjarske bila rekordno velika, te da je u vreme pandemije dobar trend nastavljen neometanim transportom i mogućnošću da ljudi koji to moraju zbog posla, mogu neometano da prelaze granice iako su one za ostale bile zatvorene radi sprečavanja širenja zaraze.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.