NE PADA MI NA PAMET DA PRIČAM PROTIV MAĐARSKE I ORBANA DA BI ME POHVALILI U STRANOJ ŠTAMPI! Vučić oštro o napadima
Aleksandar Vučić i Viktor Orban, Foto: EPA/MARTIN DIVISEK, Marina Lopičić

odgovorio

NE PADA MI NA PAMET DA PRIČAM PROTIV MAĐARSKE I ORBANA DA BI ME POHVALILI U STRANOJ ŠTAMPI! Vučić oštro o napadima

Vučić je rekao da će, dok je predsednik Srbije, raditi u skladu sa interesima gradjana a da su izbori za mesec dana i da na njima uvek može da bude izabran i neki "klimoglavac"

Objavljeno: 13:19h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da "mu ne pada na pamet" da govori bila šta loše o Madjarskoj i njenom premijeru Viktoru Orbanu samo da bi dobio podršku levih liberalnih evropskih krugova i pohvale u stranoj štampi.

"Pitam građane Srbije - jesmo li mi dobili nešto loše od Madjarske i Orbana? Jesmo li pokvarili odnose sa Madjarima u Srbiji, da li ih je Orban podsticao na to? Kada je to Madjarska bila protiv nas u evropskim i svetskim forumima? Ko je od njih bio glasniji u zaštiti prava Srba u regionu i na Kosovu... I ja sada treba da se pojavim kao neko iz levih liberalnih krugova da bi me pohvalili u belosvetskim novinama i ; televizijama? Ne pada mi na pamet! Ja imam dostojanstvo i ponos", rekao je Vučić.

Na konferenciji za novinare nakon sastanka sa Orbanom, Vučić je rekao da će, dok je predsednik Srbije, raditi u skladu sa interesima gradjana a da su izbori za mesec dana i da na njima uvek može da bude izabran i neki "klimoglavac".

foto: Zorana Jevtić

Vučić je dodao da, zahvaljujući i Orbanu, Srbi i Mađari danas imaju najbliže odnose i da on u vaterpolu uvek navija za Madjarsku u medjunarodnim mečevima, osim kada igra protiv Srbije.

"Viktor je bio jedini koji je na video konferenciji pre nekoliko dana više puta ponovio da je Srbija danas više potrebna Evropskoj uniji nego obrnuto. Koliko još ima lidera koji će tako nešto da kažu, iako nas podržavaju i Borisov i Micotakis i svi? I ja sada treba da kažem nešto loše o tim ljudima? Evo, neću. Pobedite me na izborima i nađite one koji će da se dodvoravaju, ja neću", rekao je on.

foto: Kurir

Vučić je ocenio da odnosi izmedju Srbije i Mađarske nisu popravljeni samo na nivou dva rukovodstva, već i dva naroda, i kao argument za to naveo podatak da nikada manje medjunacionalnih incidenata nije bilo na severu Vojvodine nego u prethodnom periodu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.