ODNOSI SRBIJE I MAĐARSKE SU NAJBOLJI U SAVREMENOJ ISTORIJI, STIŽU NOVE INVESTICIJE! Orban i Vučić održali sastanak
Aleksandar Vučić i Viktor Orban, Foto: Zorana Jevtić

SARADNJA

ODNOSI SRBIJE I MAĐARSKE SU NAJBOLJI U SAVREMENOJ ISTORIJI, STIŽU NOVE INVESTICIJE! Orban i Vučić održali sastanak

Odnosi Srbije i Mađarske su najbolji u savremenoj istoriji, a najbolji su i kada su u pitanju politički, ali i ekonomski odnosti.

Objavljeno: 12:32h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanka sa mađarskim premijerom i istakao da je to bio jedan prijateljski sastanak pun podrške i da su na sastanku dogovoreni novi vidovi bilateralne saradnje Srbije i Mađarske.

- Odnosi Srbije i Mađarske su najbolji u savremenoj istoriji, a najbolji su i kada su u pitanju politički, ali i ekonomski odnosti. Zahvalan sam premijeru Orbanu što je imao želju da i pre nekoliko godina krenemo u borbu sa vetrenjačama i izuzetno sam srećan što danas imamo izuzetno dobre odnose. Ove godine već u prvom kvartalu, iako smo bili suočeni sa epidemijom, imamo rast od 8 odsto trgovinske razmene sa Mađarskom. Oni su naši treći trgovinski partner, polako se približava našem drugom trgovinskom partneru. Posebno sam zahvalana premijeru Orbanu što je istakao da su oni zainteresovani da ulažu u našu zemlju. Najavljeno je da će mađarska kompanija doći da radi u Arilje, što nije bilo očekivano. Zahvalni smo im na podršci na našem evropskom putu - rekao je Vučić.

foto: Zorana Jevtić

- Obavestio sam Orbana o situaciji u regionu i svemu onome što se dešava i na Kosovu i inače u regionu. Iako su priznali nezavisnost Kosova, Mađarska uvek razume Srbiju. Moram da kažem da niko Srbiju nije tako dobro razumeo kao Mađari po pitanju od nacionalnog značaja za nas. Deo sastanka je posvećen i razvoju saradnje u oblasti kulture i sporta. Danas ćemo ići u posetu Narodnom Muzeju Srbije - istakao je Vučić.

Počeo sastanak dvojice državnika

foto: Zorana Jevtić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom u Predsedništvu Srbije gde razgovaraju o aktuelnim temama iz Evrope i regiona.

Nakon sastanka slede izjave za medije.

Dobro došao dragi prijatelju, @orbanviktor!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Na odvojenom sastanku, razgovaraju ministar finansija Siniša Mali i mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Doček Orbana u Predsedništvu

Predsednik Srbije dočekao je mađarskog premijera ispred Predsedništva, a potom je objavio i fotografije na svom zvaničnom instagram nalogu.

- Dobro došao dragi prijatelju - napisao je Vučić uz fotografije.

Premijer Mađarske stigao u Beograd

Premijer Mađarske Viktor Orban i ministar inostranih poslova Peter Sijarto stigli su u Beograd, a na aerodromu Nikola Tesla dočekala ih je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

foto: Zorana Jevtić

Premijer Mađarske razgovaraće sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a planirane su i izjave za javnost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.